Katalaanilehti Mundo Deportivo haastatteli Atlético Madridin Kokea. Espanjan maajoukkueessa viimein suurempaa roolia saava keskikenttäpelaaja puhui heikosta kauden alusta, tavoitteistaan ja viimeistä kautta punavalkoisen jalkapallon näyttämönä toimivasta Vicente Calderónista.

– Atléticoa ei vaivaa pelillisesti mikään. Olemme ennen voittaneet pelejä pelaamalla paljon huonommin, mutta ensimmäisellä kahdella kierroksella pallo ei ole halunnut mennä maaliin. Alavésia ja Leganésia vastaan meillä ei ole ollut ollenkaan tuuria. Kyseisissä otteluissa meitä vastaan on yhteensä lauottu yksi veto ja huonon tuurin takia juuri se meni maaliimme. Meidän pitää jatkaa työntekoa kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti, kuten aikaisemmin. Tahdomme olla sarjan kärkipäässä ja yrittää kilpailla Barcelonaa ja Real Madridia vastaan.

– En ymmärrä saamaamme kritiikkiä pelitavastamme, koska olemme voittaneet useita pokaaleita tällä pelitavalla. Olemme aina pelanneet tällä tavalla eikä meidän pitäisi panikoitua. Jokainen voi analysoida pelitapaamme, mutta emme me sitä tule muuttamaan, koska erehtyisimme jos vaihtaisimme pelitapaamme. Emme pelaa kuin Barcelona, joten jos et pidä pelityylistämme, niin ei kannata katsoa otteluitamme.

– En usko, että Diego Simeonen piti edes miettiä jatkoaan ja jos hän olisi miettinyt sitä, niin Simeone olisi kertonut siitä ensimmäiseksi meille pelaajille. Kuten Cholo totesi, niin hän tarvitsi vain aikaa miettiä, miten saa meidät uudelleen motivoiduksi mennä joka otteluun kuin sotaan kahden finaalitappion jälkeen.

– Tavoitteemme täksi kaudeksi on sama, kuin aina eli päästä sarjassa kolmen joukkoon. Siitä eteenpäin kaikki on tervetulleita. Tämä kausi on superspesiaali, koska Vicente Calderón on viimeisen kerran stadionimme. Minulla on mahtavia muistoja stadionista ja haluamme jättää Calderónin parhaalla tavalla, eli parantaa suorituksiamme viime kaudesta. Ensimmäinen muistoni Calderónista oli se, kun menin aina otteluihin pikkupoikana vanhempieni ja isoisäni kanssa.