Viimeisistä yhdeksästä tarjolla olleesta pisteestä vain yksi on kelvannut Barcelonalle, jonka marssia La Ligan voittoon luultiin vielä muutama viikko sitten olevan mahdotonta pysäyttää.

Nyt tilanne onkin se, että Atlético Madrid on blaugranasta enää kolmen pisteen päässä sarjataulukossa. Valmentaja Diego Simeone vannoo, että punavalkoiset jahtaavat mestaruutta viimeiseen hengenvetoon. Sarjaa on jäljellä vielä kuuden kierroksen verran.

Molemmat madridilaiset pelasivat viime kierroksen ottelunsa ennen Barcelonan vierailua sille todella vaikeaksi osoittautuneelle Real Sociedadin Anoetalle. 0-1 -tappion kärsineet katalaanit lienevät poistuneen kotimatkalle päät painuksissa – sarjakolmonen Real Madrid voitti Eibarin 4-0, ja Barcelonan lähin uhkaaja Atlético nousi tappiolta 3-1 -voittoon Espanyolia vastaan.

Kaikki kolme liigan kärkijoukkuetta ovat edelleen mukana tiukoissa Mestarien liigan puolivälierissä. Barcelona ja Atlético kohtaavat niissä toisensa keskiviikkona Madridin Vicente Calderónilla. Real yrittää kääntää parinsa Wolfsburgia vastaan 0-2 -tappioasemasta voitoksi.

Ensi lauantaina Real Madrid kohtaa Getafen vieraissa, kun taas Atlético ja Barcelona pelaavat kotonaan sunnuntaina. Simeonen joukoilla on vastassaan Granada, Luis Enrique puolestaan yrittää virittää miehistönsä takaisin voittokuntoon Valenciaa vastaan.

Lähde: AS