Rafael Benítezin kommentit BT Sportin lähetyksessä saattavat maksaa hänelle miljoonia. Benítez kritisoi AS Roman ja Real Madridin välisen ottelun alla suorassa lähetyksessä Real-puheenjohtaja Florentino Péreziä ja seuran valmentajapolitiikkaa (uutinen).

– Barcelonalla on oma tyylinsä pelata jalkapalloa, jalkapallomalli. Real Madrid sen sijaan vaihtaa valmentajaa vuosittain, joten on aina aloitettava alusta. Se on syy, miksi Real Madrid on voittanut yhden liigamestaruuden viimeisen seitsemän vuoden aikana. Atlético on voittanut kerran, ja Barcelona viisi kertaa, Benítez muun muassa sanoi.

On hyvin mahdollista, että Benítez lausunnoillaan rikkkoi vaitiolovelvollisuutta, jonka hän allekirjoitti Realin kanssa sopimuksensa yhteydessä. Asiasta uutisoi talousasioihin keskittynyt El Economista.

Sivuston tietojen mukaan Benítez allekirjoitti Realin kanssa sopimuksen, joka takasi hänelle neljän miljoonan euron vuosittaiset nettoansiot. Sopimus oli kolmevuotinen, mutta Realin oli maksettava vain yhdestä vuodesta mikäli potkut tulisivat viimeistään 15.1.2016. Benítez potkittiin pihalle 4. tammikuuta.

Tiettävästi Benítezin olisi kuitenkin pitänyt olla kommentoimatta eroon johtaneita syita heinäkuun ensimmäiseen päivään asti. Benítezin agentin Manuel García Quilónin mukaan hänen päämiehensä on jo saanut seuralta kaikki maksusuoritukset.

Entinen Real Madridin päävalmentaja José Antonio Camacho olisi omien sanojensa mukaan tehnyt toisin kuin Benítez.

– Benítez on katkera Real Madridille. Jos olisin Benítezin, olisin pysynyt hiljaa, Camacho sanoi Punto Pelotalle.