Valencian päävalmentajavaihdos on aiheuttanut jonkin verran kummastusta mediassa. Nuno Espírito Santon eroilmoituksen jälkeen Valencia palkkasi tehtävään Gary Nevillen. Laliiga.com kertoi palkkauksen jälkeen, että Neville on osaomistaja Salford City FC:ssä. Samasta seurasta Valencian omistaja Peter Lim omistaa puolet. Nevillellä ei myöskään ollut ennen Valencia-pestiä päivänkään kokemusta päävalmentajuudesta.

– En palkannut Garyä ystävyytemme takia. Gary on hyvä valmentaja, joka sattuu olemaan ystäväni. Mielestäni tämä on tehtävä kaikille selväksi, Lim vakuutti Valencian verkkosivuilla.

– Kun katson häntä, näen valtavasti potentiaalia. Hänen jalkapallotietämyksensä on uskomatonta. Hän on Britannian paras jalkapalloasiantuntija. Valitsin hänet hänen jalkapallotietonsa takia. Väliaikaisvalmentajana hänenlaisensa mielestäni sopii seuraan erittäin hyvin.

Neville on sanonut itse, että kielimuuri aiheuttaa hankaluuksia. Neville ei puhu espanjaa eikä Valencian joukkueesta kovin moni puhu englantia.

– Olen hyvin luottavainen häntä kohtaan. Ainoa hankaluus voi olla kieli, mutta uskon hänen pääsevän sen yli. Mikä tärkeämpää, hänellä on peliajoiltaan sellaista kokemusta, että hän voi sitoa joukkueen yhteen.

– Tiedän, että moni sanoo ”voi ei, hän ei ole koskaan toiminut päävalmentajana”. Minä uskon, että hänellä on ominaisuuksia kehittyä hyväksi valmentajaksi. Hän on toiminut Englannin maajoukkueen apuvalmentajana, ja Manchester Unitedissa hänellä oli aina hyvin tärkeä rooli kapteenina. Se on yleisesti tiedossa, että Sir Alex Ferguson antoi hänelle harjoituksissa runsaasti valmennusvastuuta.

Nevillen alaisuudessa Valencia on pelannut neljä ottelua. Mestarien liigassa tuli tappio Lyonia vastaan ja La Ligassa Nevillen Valencia on pelannut tasan Eibarin ja Getafen kanssa. Toistaiseksi ainoan voittonsa Neville on saavuttanut Copa del Reyssä kolmannen sarjaportaan Barakaldoa vastaan.