Real Madrid ei onnistunut hankkimaan David De Geaa Manchester Unitedista siirtoajan puitteissa. Nyt saatiin vastaus kysymykseen, mikä meni pieleen. Siirto tyrittiin sen takia, etteivät seurat täyttäneet ajoissa De Gean tietoja Fifan siirtojärjestelmään TMS:ään. Real julkaisi verkkosivuillaan yksityiskohtaisen selityksen eilisen päivän, illan ja yön tapahtumista.

– Manchester United kirjasi TMS-datan David De Gean osalta klo 00:00 Espanjan aikaa (01:00 Suomen aikaa) ja lähetti samaan aikaan dokumentin Real Madridille. Real Madrid vastaanotti täytetyn dokumentin 00:02 ja yritti kirjautua sisään TMS:ään, mutta se oli jo suljettu, seuran tiedotteessa sanotaan.

Ylipäätään Real kertoi tehneensä kaiken mahdollisen siirron eteen. United sen sijaan sai Realilta syyt niskoilleen.

– Manchester United avasi neuvottelut David De Geasta vasta eilen aamulla. Vaikka olosuhteet olivat vaikeat, Real Madrid suostui neuvotteluihin.

Real Madridin tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan seuran verkkosivuilta (espanjaksi).

Realin tiedotteesta saa sen kuvan, että seura on hyväksynyt tappionsa De Gea -kaupassa. Tiedotteessa ei kuitenkaan otettu kantaa siihen, valittaako Real siirron kaatumisesta La Ligaa hallinnoivalle LFP:lle.