Atlético Madridin Raúl García pelaa hyvin suurella todennäköisyydellä jatkossa Athletic Bilbaossa. Baskiseura tiedotti periaatesopimuksesta, johon seurat ovat päässeet. Jäljellä ovat vielä Garcían lääkärintarkastus ja sopimusten allekirjoittaminen.

Tässä vaiheessa Garcían sopimuksen pituudesta ei kerrottu – kuten ei myöskään siirtosummasta. Transfermarktin mukaan Athletic maksaa Atléticolle kahdeksan miljoonan euron korvauksen.

29-vuotias García on baskiseura Osasunan kasvatti. Hän siirtyi alun perin vuonna 2007 Atléticoon. Kaudeksi 2011-12 García palasi lainalle Osasunaan, mutta muutoin pelaaja on pysynyt Espanjan pääkaupungissa.

Tilastot Osasunasta näyttävät 119:ää ottelua, 21:tä maalia ja seitsemää maalisyöttöä. Vastaavasti Atléticossa García on pelannut 328 ottelua tehoin 45+24. Viime kaudella vastuuta tuli kaikki kilpailut mukaan lukien 47 ottelussa, joissa syntyi 10 maalia ja neljä maalisyöttöä. Lisäksi García keräsi 16 varoitusta. Tämän kauden kahdella ensimmäisellä ottelukierroksella García pääsi kentälle kerran – tuolloinkin vain yhdeksän minuutin ajaksi.

Toimittajan sana

García on Athleticille iso kala. Kuten moni tietää, Athletic ei periaatteidensa vuoksi voi kovin monta pelaajaa ylipäätään tavoitella. Seuraan viime talvena yhdistetty Asier Illarramendi valitsi Real Sociedadin, mutta Garcían kohdalla tärppäsi.

García on toki jo 29-vuotias, mutta hänen monipuolisuutensa on joukkueelle kuin joukkueelle erittäin hyödyllinen asia. 184-senttinen pelaaja voi operoida keskikentän keskustassa, molemmilla laidoilla (ehkä mieluummin kuitenkin oikealla) tai keskushyökkääjänä.

Atléticossa García tuli tunnetuksi tietynlaisena supersubina. Kun García otettiin vaihdosta sisään, voitiin olla melko luottavaisia, ettei joukkueen pelitaso ainakaan laske. Pelaajana puhutaan monipuolisesta kaverista, jolla hyökkäävista rooleistaan huolimatta on vahva puolustusmoraali. Lisäksi García tuo lisää pääpelivoimaa jo ennestään hyvään pääpelijoukkueeseen.