Atlético Madrid kaatoi Sevillan La Ligan toisen ottelukierroksen kamppailussa puhtaasti maalein 3-0. Tulos ei kerro pelistä kaikkea. Sevilla piti palloa ja painoi päälle, mutta Atlético puolusti erittäin järkevästi – vuoroin korkealla, vuoroin matalalla prässillä – ja iski tarvittavat osumat. Samalla Sevilla meni jossain määrin lankaan, sillä Sevillakin on paremmin mukavuusalueellaan silloin, kun sen ei tarvitse hallita palloa.

Sekä Sevillan että Atléticon avauskokoonpanot olivat hyökkäysosaston suhteen mielenkiintoisia. Sevillan keskushyökkääjänä aloitti tuore hankinta Fernando Llorente. Diego Simeone sen sijaan jätti penkille kesällä hankitun Jackson Martínezin, ja nosti Antoine Griezmannin hyökkääjäpariksi Fernando Torresin.

Griezmann pirteänä

Molemmat maalivahdit joutuivat torjuntahommiin jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Ensin Sevillan oikea laitapakki Coke laukoi melko pienestä kulmasta päin Atléticon Jan Oblakia. Hetkeä myöhemmin Beto haki Griezmannin matalan laukauksen alakulmasta.

Pirteästi ottelun aloittanut Griezmann oli vartin pelin jälkeen luomassa vierasjoukkueen toista maalipaikkaa. Ranskalaishyökkääjä hassutti päätyrajan tuntumassa Sevilla-toppari Adil Ramia ja syötti takaviistoon Tiagolle. Laukaus oli painava, mutta suuntautui suoraan päin Betoa.

Puolen tunnin kohdalla Llorente puolestaan osoitti, mikä hänen merkityksensä on. Atleti prässäsi korkealta, ja Grzegorz Krychowiak joutui lakaisemaan omalta rangaistusalueelta pitkän pallon kohti keskialuetta. Llorente voitti pääpallon, ja Sevilla pääsi hyökkäämään oikean kaistan kautta. Rakenteluvaiheessa palloa käytettiin uudestaan Llorentella, joka syötön jälkeen liikkui kohti maalia. Loppujen lopuksi Coke keskitti Llorentelle, joka ei aivan yltänyt palloon. Benoît Trémoulinas ehti vielä kiinni pelivälineeseen, mutta Oblak ei ollut ohitettavissa pienestä kulmasta lähteneellä laukauksella.

Griezmann ja Koke

Viitisen minuuttia myöhemmin Griezmannin hyvä pelaaminen palkittiin. Osittain pakon edessä kotijoukkueen avaukseen nostettu toppari Daniel Carrico paini Griezmannin nurin. Rikettä ei vihelletty, mutta makuultakin ranskalainen onnistui tökkäämään pallon boksiin liikkuneelle Kokelle, joka laukoi suoraan syötöstä lukemat 1-0:aan.

Toisella jaksolla Sevilla haki vimmatusti tasoitusta. Atlético kuitenkin puolusti erinomaisesti, eikä antanut Sevillalle mahdollisuuksia joukkueelle tunnusmaisiin nopeisiin hyökkäyksiin.

Koke ja Carrico sivuun

Reilun tunnin kohdalla Atleti sai huonoja uutisia. Koke ei kyennyt jatkamaan peliä, ja hänen tilalleen vaihdettiin Saúl Ñíguez. On mahdollista, että Koken kohdalla oli kyse vain lihaskrampeista, eikä mistään pahemmasta.

Pian vaihdon jälkeen Sevilla loi toisen jakson parhaan tilanteensa. Vasemmalta kaistalta tullut keskitys pomppi boksissa Llorentelle, joka laukoi saman tien vasurillaan. Kuti painui ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin myös Unai Emery pakotettiin tekemään vaihto. Carrico vahingoitti jalkaansa ja näytti vaihtopenkille, ettei hän pysty enää pelaamaan. Samalla muuttui Sevillan taktiikka hyökkäävämmäksi, sillä topparina pelanneen Carricon korvasi hyökkääjä Kévin Gameiro.

Atléticonkin leiri suoritti mielenkiintoisen vaihdon. Óliver Torres käveli kentältä pois, ja hänen paikkansa otti Atléticon kallis kesähankinta Yannick Ferreira-Carrasco. Laiturille minuutit olivat ensimmäiset Atletin paidassa.

Onnekas ratkaisu

Itse pelissä kotijoukkueen tasoitus oli 71 minuutin kohdalla jälleen lähellä. Kulmapotku pelattiin maalin eteen, Rami voitti pääpallon muttei onnistunut ohjaamaan puskuaan kohti maalia.

Sevilla painoi päälle, mutta Atlético teki maalit. 79. minuutilla Gabi laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta. Laukaus osui Krychowiakin selkään ja kimposi maaliin ohi Beton.

Lopullinen niitti nähtiin reilu viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. 78. minuutilla Fernando Torresin tilalle vaihdettu Jackson Martínez käytti seinän Griezmannilla ja roikotti pallon tyylikkäästi yli Beton.

Neljäskin maali oli lähellä. Martínez syötti Griezmannille, jonka laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta kolahti lähes yläristikkoon. Irtopallo tuli vielä Ferreira-Carrascolle, joka laukoi etukulmasta ohi.

Voiton myötä Atlético jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä. Joukkue ei ole kahdessa ensimmäisessä ottelussaan päästänyt yhtään maalia. Sevillan alkukausi on pisteiden valossa ollut pettymys, sillä joukkueella on kasassa vasta yksi piste.

Valencia taas tasapeliin

Jos on ollut käynnistysvaikeuksia Sevillalla, samaa voi sanoa Valenciasta. Jopa mestaruustaistoon povattu joukkue jäi toista kertaa tasapeliin – tällä kertaa Deportivo La Coruñaa vastaan.

Vierasjoukkue Depor siirtyi yllättäen johtoon kuutisen minuuttia ennen taukoa. Lucas Pérez leikkasi oikealta kaistalta sisään ja laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta tarkan kudin alakulmaan. Valencia tasoitti vielä ennen ensimmäisen 45-minuuttisen päättymistä. Santi Mina jatkoi kulmapotkun takatolpalle, ja täysin vapaaksi jätetty Álvaro Negredo iski pallon verkkoon.

Enempää maaleja ei nähty, mutta ulosajo kylläkin. Valencian oikea pakki Antonio Barragán otti viimeisen 20 minuutin sisään kaksi varoitusta ja lähti aikaiseen suihkuun.

Eibar jatkaa voitokkaana

Aiemmin sunnuntaina Eibar puolestaan kohtasi baskiderbyssä Athletic Bilbaon. Saúl Berjón vei 34. minuutilla kotijoukkue Eibarin johtoon rangaistuspotkusta. Päätöslukemat 2-0:aan viimeisteli Adrián González Berjónin antamasta kulmapotkusta.

Pieni Eibar, joka sai pitää sarjapaikkansa kabinettipäätöksellä, on aloittanut kauden erinomaisesti. Kahdesta pelistä on tullut kaksi voittoa maalierolla 5-1. Athleticin pistesaldo näyttää puolestaan yhä nollaa. Samoin tehtyjen maalien sarake.