Barcelona tiedotti verkkosivuillaan päässeensä Denís Suárezin suhteen yhteisymmärrykseen sekä Sevillan että Villarrealin kanssa. Näin ollen Suárezin lainapesti Sevillassa päättyy ennen aikojaan, ja pelaaja siirtyy Villarrealiin.

Viime kesänä Suárez lainattiin kahdeksi kaudeksi Sevillaan osana Ivan Rakitic -kauppaa. Peliaikaa 21-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja sai kaikki kilpailut mukaan lukien 46 ottelussa. Etenkin kevätpuoliskolla Suárez kuitenkin aloitti ottelut usein vaihtopenkillä. Tehoja syntyi lopulta kuuden maalin ja neljän maalisyötön verran.

Sevillalla ei ollut Suárezille erityisen paljon käyttöä, joten Barca saattoi myydä nuorukaisen Villarrealiin. Siirtosummaa ei julkistettu, mutta Transfermarktin mukaan puhutaan neljän miljoonan euron korvauksesta.

Barcelona sisällytti myyntisopimukseen pari pykälää siltä varalta, että Suárez kehittyy pelaajana nopeasti. Barcalla on Suáreziin kaksi takaisinosto-oikeutta – ensimmäinen kuluvan kauden ja toinen kauden 2016-17 jälkeen.

Toimittajan sana

Suárez on erittäin mielenkiintoinen nuori pelaaja, joka voi operoida sekä kymppipaikalla että molemmilla laidoilla. Hänen roolinsa olisi viime kaudella Sevillassa ollut todennäköisesti selvästi suurempi, mikäli andalusialaisseura ei olisi saanut hankittua Éver Banegaa.

Villarreal pelaa yleensä muodostelmassa 4-4-2. Juuri monikäyttöisyytensä ansiosta Suárez saattaa saada melko mukavasti vastuuta joukkueessa. Suoraan avaukseen hän ei tosin kävele millekään pelipaikalle.

Barcelonassa Suárez on yksi mahdollisista pitkän aikavälin korvaajista Andrés Iniestalle. Skenaarion toteutuminen tosin vaatisi Suárezilta selkeää kehitystä.