La Ligan toinen ottelukierros käynnistyy tänään, kun Villarreal isännöi Espanyolia. Kierros päättyy tuttuun tapaan sunnuntaina otteluihin Getafe-Granada ja Las Palmas-Levante. Avauskierros jätti paljon avoimia kysymyksiä. Miten Real Madridin hyökkäyspään ryhmitys toimii? Onko Sevillassa tapahtunut liikaa muutoksia kesän aikana? Selviääkö Barcelona loukkaantumissumastaan?

Barcelonalla huonoja muistoja Málagasta

Barcelona on valtava ennakkosuosikki. Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat Málagalle jopa 26:n kerrointa. Tilanne oli sama viime helmikuussa, kun Barca viimeksi isännöi Málagaa. Andalusialaiset ottivat peliin inhorealistisen lähestymistavan ja yksinkertaisesti veivät Barcelonalta kaiken tilan pois. Taktiikan noudattamisessa Málagaa luonnollisesti auttoi aikainen johtomaali, joka jäi myös ottelun ainoaksi.

Pelaajapuolella Barcelonan suurin kysymysmerkki kohdistuu oikean laitapakin tonttiin. Dani Alves loukkaantui avausottelussa, ja sairastuvalla ovat myös Douglas sekä Adriano. Näin ollen oikeana pakkina jatkanee keskikenttäpelaaja Sergi Roberto, joka viime viikonloppuna paikkasi Alvesia erittäin hyvin.

Huolia on myös keskikaistalla. Gerard Piqué on yhä kolmen pelin ajan pelikiellossa, jota ei valituksesta huolimatta lyhennetty. Jérémy Mathieu palaa kokoonpanoon, mutta Sergio Busquetsin pelaaminen on viime viikonlopun nilkkavamman jäljiltä epävarmaa. Jos Busquets pystyy pelaamaan, Javier Mascherano saanee toppariparikseen joko Thomas Vermaelenin tai Mathieun. Jos Busquets ei pysty pelaamaan, Mascherano nousee keskikentän pohjalle, jolloin topparin tonteista taistelevat Vermaelen, Mathieu ja Marc Bartra.

Hyökkäyksessä Neymar saattaa pystyä sikotautinsa jäljiltä pelaamaan. Se pudottaisi todennäköisesti Rafinhan penkille.

Loukkaantumishuolia on Málagallakin. Rappaamisen ja koiruuksien erikoismies, toppari Weligton, on toipumassa loukkaantumisen jäljiltä pelikuntoon, mutta hänen pelaamisensa ei ole varmaa. Keskikentän pohjalta puolestaan puuttuu Ignacio Camacho, jonka paikan Sergi Darderin vierellä ottanee Fernando Tissone.

Avauskierroksen ottelussa Málaga onnistui nollaamaan Sevillan (0-0). Tulos tosin oli melko heikko Málagalle, joka pääsi pelaamaan viimeiset 20 minuuttia ylivoimalla. Lauantai-illan ottelussa Camp Noulla Barca hallinnee peliä mielin määrin. Kysymys kuuluu: pääseekö kotijoukkue kontrolloidusti kymppialueelle ja siitä antamaan murtavia syöttöjä Málagan puolustuksen selustaan?

Aukeaako Real Madridin voittotili?

Real Madridin kauden avaus oli ilman muuta pettymys. Joukkue hallitsi ottelua Sporting Gijónia vastaan, mutta maaliton tasapeli nousijajoukkuetta vastaan ei ole Realille koskaan hyvä tulos. Nyt tarjoutuu uusi mahdollisuus, kun vastaan asettuu toinen nousijaryhmä Betis.

Realin viikkoa ovat sävyttäneet ylijäämäpelaajien siirrot. Asier Illarramendi myytiin Real Sociedadiin ja sekä Fábio Coentrão (Monaco) että Lucas Silva (Marseille) lainattiin muualle. Lisäksi Denis Tsheryshevin siirrosta muualle on huhuiltu, mutta toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut.

Kokoonpanon osalta Real saa hyviä uutisia, mikäli Karim Benzema pystyy pelaamaan. Gareth Balella on pientä vaivaa, mutta walesilainen todennäköisesti pelaa.

Betisin pelaajista moni olisi toivonut Rafael van der Vaartin pelaavan vanhaa seuraansa vastaan. Se toive ei toteudu, sillä hollantilainen on loukkaantunut. Suuri mielenkiinto kohdistuu nuoreen Dani Ceballosiin, joka on siirtohuhuissa yhdistetty voimakkaasti Real Madridiin. Avauskierroksella Ceballos sai peliaikaa vaihtopenkiltä käsin.

Pelillisesti Real Madridilla oli haasteita avauskierroksella. Rafael Benítezin 4-2-3-1-ryhmitys ei ole vielä täysin juurtunut Los Blancosin pelaajistoon. Haasteita oli etenkin neljän ylimmän pelaajan yhteistyön kesken. Real Madrid on tietysti suuri ennakkosuosikki, mutta onko galácticojen yhteistyö kehittynyt? Pelaako Bale kymppipaikalla ja jos pelaa, miten pelaaminen luonnistuu?

Herkkupala sunnuntai-iltana

Kolmantena otteluna nostetaan esiin Sevillan isännöimä peli Atlético Madridia vastaan. Vaikka pelataan vasta toista kierrosta, ottelu on hyvin tärkeä taistelussa Mestarien liiga -sijoituksista.

Atlético aloitti kauden niukalla 1-0-voitolla Las Palmasista. Sevilla puolestaan jäi maalittomaan tasapeliin Málagan vieraana. Molempien joukkueiden pelaaminen jätti kysymysmerkkejä.

Sevillan pelaamiseen luonnollisesti vaikutti Steven N’Zonzin ulosajo parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. N’Zonzin paikan keskikentän pohjalla ottanee Grzegorz Krychowiak, jolloin puolalaisen tilalle toppariksi noussee Daniel Carrico.

Pelaajapuolella mielenkiintoisia hahmoja ovat Sevillan kesähankinnat Michael Krohn-Dehli ja Fernando Llorente. Saavatko he mahdollisuuden Atletia vastaan?

Pelillisesti Sevillan ja Atléticon kohtaaminen on hyvin herkullinen. Molemmat ovat erittäin laadukkaita joukkueita, ja molempien tunnusmerkkinä on hyökkääminen nopeasti positiivisten tilanteenvaihtojen jälkeen. Kysymys kuuluu: kumpi pelaa tilanteenvaihdot laadukkaammin? Ja toiseksi, kumpi haluaa tai joutuu ottamaan pallonhallinnan itselleen?

La Ligan 2. kierros

Villarreal-Espanyol
Real Sociedad-Sporting Gijón
Barcelona-Málaga
Celta Vigo-Rayo Vallecano
Real Madrid-Real Betis
Eibar-Athletic Bilbao
Sevilla-Atlético Madrid
Valencia-Deportivo La Coruña
Getafe-Granada
Las Palmas-Levante