Joaquín on yksi Real Betisin seurahistorian kuuluisimmista pelaajista. Laitahyökkääjä myytiin vuonna 2006 isolla rahalla Valenciaan, josta matka jatkui Málagan kautta Fiorentinaan. Nyt 34-vuotias Joaquín haluaisi palata takaisin pääsarjaan nousseen Betisin riveihin.

Betisistä on sanottu julkisesti, että Joaquín olisi enemmän kuin tervetullut. Fiorentina ei ole kuitenkaan ollut halukas luopumaan espanjalaisesta, mikä sai pelaajan avautumaan tilanteestaan julkisesti.

– En voi enää pelata Fiorentinassa. En nauti tällä hetkellä, koska en saattanut kuvitella, että joutuisin tällaiseen tilanteeseen urani loppuvaiheessa, Joaquín sanoi Firenzeviola.it-sivustolle.

– Totuuus on se, että olen ollut markkinoilla viime vuodesta lähtien, kun harjoittelin eristyksissä muusta joukkueesta. En ymmärrä, miksi he (Fiorentina) ovat nyt muuttaneet mieltään.

Joaquín vetosi lausunnossaan sekä koti-ikävään että Fiorentinan etuun.

– Kukaan ei voi päättää puolestani. Haluan olla onnellinen ja se onnistuu vain Sevillassa, kotonani. Haluaisin tehdä tämän myös joukkueen takia, koska en voi pelata tällainen tunne sisälläni.

– Minua kohdellaan täällä hyvin, koska valmentaja haluaisi minun jäävän. Ymmärrän häntä, mutta tilanteessa ei ole mitään järkeä.

Lopuksi Joaquín sanoi hyvin selvästi, mihin hän haluaa siirtyä ja miksi.

– Olen halunnut palata Betisiin viiden vuoden ajan. Tässä on kyse sydämestä, koska perheeni odottaa minua. Kyse on verestä ja jalkapallosta.

– Ennen osoitin aina, että halusin pelata Fiorentinassa. Nyt näytän, että haluan lähteä. Miksi he vievät minulta onnen?