La Ligan avauskierros saatiin päätökseen maanantaina. Kierroksen viimeisessä ottelussa Eibar kaatoi Granadan maalein 3-1. Kahden maalin voitto takasi historiallisen tempun, sillä tällä hetkellä Eibar komeilee sarjakärjessä. Koskaan aiemmin Eibaria ei ole nähty La Ligan piikkipaikalla.

Pienen baskiseuran edustusjoukkue pelaa vasta seurahistoriansa toista kautta Espanjan pääsarjassa. Viime kausi päättyi putoamiseen, mutta Elchen talousvaikeudet nostivat Eibarin takaportin kautta takaisin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Eibarin kanssa tasapisteissä La Ligan kärjessä ovat Celta Vigo, Barcelona, Atlético Madrid ja Espanyol. Ennakkoon ajateltuna sarjan voitosta ja Mestarien liiga -paikoista taistelevat Real Madrid, Valencia ja Sevilla ovat avauskierroksen jälkeen yhdessä pisteessä.

Messi ja Ronaldo maaleitta

Maalinteossa kukaan ei onnistunut ensimmäisellä kierroksella kahta kertaa. Tällä hetkellä maalintekijätilaston kärkipaikkaa jakaa 12 pelaajaa. Kenties yllätyksellisintä on se, että viime vuodet maalitilastoja dominoineet Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi jäivät molemmat maaleitta ensimmäisenä otteluviikonloppuna.

Maalisyöttöjä on toistaiseksi kirjattu seitsemälle pelaajalle. Pistepörssiä johtaa Celta Vigon Fabián Orellana, joka iski avauskierroksella tehot 1+1. Alla olevista linkeistä voi tarkastella tarkemmin sarjataulukkoa, maalipörssiä ja maalisyöttötilastoa.

La Ligan sarjataulukko
La Ligan maalintekijätilasto
La Ligan maalisyöttötilasto