Eibarin ei pitänyt tällä kaudella pelata Espanjan pääsarjaa. Kabinettipäätös Elchen pudottamisesta nosti kuitenkin viimeisen putoajan paikalle sijoittuneen Eibarin takaportin kautta Primeraan.

Pienillä resursseilla kamppaileva baskiseura kiitti välittömästi sarjapaikkansa uusimisesta ja nappasi avauskierroksen päättäneessä ottelussa voiton Granadasta. Vierasjoukkue vei täydet pisteet lukemin 3-1. Tappio oli Granadalle ensimmäinen kilpailullisissa otteluissa José Ramón Sandovalin valmennuskaudella.

Maalinteon aloitti Adrián González, kun pelikello kävi 22. minuuttia. Ensimmäisellä kosketuksella pallo haltuun ja toisella komeasti suoraan ilmasta takakulmaan. Varttia myöhemmin Gonzalo Escalante pääsi puttaamaan 2-0-johdon tyhjiin.

Eibarin maalivahti Xabi Irureta nappasi vapaapotkusta erinomaisen torjunnan, mutta toisen puoliskon alkuun tulleelle kavennukselle hän ei mahtanut enää mitään. Rubén Rochina tuikkasi oikealta kaistalta tulleen Isaac Successin syötön lähietäisyydeltä verkkoon.

Granadan takaa-ajo päättyi kuutisen minuuttia myöhemmin, kun Salva Ruiz tuli rajusti taklaustilanteeseen. Erotuomari Ignacio Iglesias Villanueva palkitsi vasemman laitapuolustajan suoralla punaisella kortilla.

Eibar hyödynsi ylivoimansa ja iski loppulukemat 3-1:een. Kulmapotku leijaili puolustajien päiden yli maalin eteen täysin vapaaksi jääneelle ja vain 55 sekuntia aiemmin vaihdetulle Mikel Arruabarrenalle, jolla oli helppo työ sijoittaa peliväline maaliin. Viime kaudella Arruabarrena oli Eibarin paras maalintekijä yhdeksällä osumalla.

Kahden maalin voiton ansiosta Eibar nousi sarjakärkeen. Granada puolestaan pitää perää. Ensi viikonloppuna Eibar isännöi Ipurúalla baskiderbyä, jossa vastaan asettuu alueen suurin, Athletic Bilbao. Granada puolestaan matkustaa Madridin alueelle Getafen vieraaksi.