Real Madrid jäi kauden avausottelussa maalittomaan tasapeliin Sporting Gijónia vastaan. Maalitilanteita Real sinänsä loi enemmän – tarkalleen ottaen 27 Sportingin kuutta vastaan. Siitä huolimatta Los Blancos joutui tyytymään vain yhteen sarjapisteeseen.

– Ensimmäinen puoliaika oli vaikea. Me menetimme pallon moneen kertaan ja annoimme heille mahdollisuuden vaarallisten tilanteiden luomiseen. Toisella jaksolla pelasimme korkeammalla intensiteetillä, kontrolloimme paremmin ja pääsimme hyökkäyspelissä hyviin paikkoihin. Olisimme voineet voittaa ottelun, Realin päävalmentaja Rafael Benítez sanoi lehdistötilaisuudessa.

Benítezin mukaan ongelma ei ollut niinkään tilanteiden rakentamisessa. Paikkoja oli tarpeeksi, mutta viimeistely ei ollut tarvittavalla tasolla.

– Päädyimme pelamaan ryhmityksellä 4-3-3, jotta saimme pidettyä kaikki potentiaaliset maalintekijät mahdollisimman ylhäällä. Saimme siten myös keskustan paremmin haltuumme ja samalla lisää leveyttä. Mielestäni onnistuimme noissa kaikissa asioissa. Meiltä puuttui tarkkuutta viimeisissä ratkaisuissa, emmekä olleet tarpeeksi kliinisiä maalin edessä.

Benítezin mielestä Realin pelaajien on vielä kehityttävä sekä fysiikan että kollektiivisen pelaamisen osalta.

– Kyse on siitä, että hiljalleen kehitämme tarkkuuttamme, fyysistä kuntoamme ja sitä, miten toimimme yhtenä yksikkönä. Olen hyvin luottavainen.

Real isännöi ensi viikonloppuna toista sarjanousijaa Real Betisiä. Sporting puolestaan matkaa Real Sociedadin vieraaksi.