Barcelona joutui maksamaan kovan hinnan kauden avauskierroksen voitostaan. Ottelussa Athletic Bilbaoa vastaan ensin loukkaantui Dani Alves ja myöhemmin Sergio Busquets.

Tuoreen tiedotteen perusteella pelaajat selvisivät pelättyä pienemmillä vaurioilla. Alves on lehdistön arvion mukaan kolme viikkoa sivussa nivusvamman takia. Lievää nilkkavammaa potevan Busquetsin huili kestää arviolta viikon.

Vaikka kummankaan pelaajan sairausloma ei ole näillä näkymin järin pitkä, maaottelutauko (31.8.-8.9.) tulee Barcelonan kannalta hyvään saumaan. Kansainvälisen tauon myötä Busquetsilta jäänee yksi Barcan ottelu väliin, ja Alvesilta kaksi.

Toimittajan sana

Pahemminkin olisi voinut käydä. Barcelona joutuu tulemaan tällä hetkellä toimeen melko kapealla kokoonpanolla. Se kertoo paljon, että kun Alves loukkaantui, hänen tilalleen vaihdettiin keskikenttäpelaaja Sergi Roberto. Nuorukainen sinänsä pelasi sen verran hyvin, että hän saattaa jatkaa Alvesin paikkaajana.

Keskikaista puolestaan muotoutunee ensi viikonlopun ottelussa niin, että Javier Mascherano ottaa Busquetsin paikan keskikentän pohjalla, ja toppariparin muodostavat erinomaisen ottelun sunnuntaina pelannut Thomas Vermaelen sekä Marc Bartra.