Real Madrid tiedotti verkkosivuillaan, että Rafael Benítez on joukkueen uusi päävalmentaja. Benítezin sopimus kattaa kolme seuraavaa vuotta. Benítez esitellään virallisesti medialle klo 14 Suomen aikaa alkavassa lehdistötilaisuudessa.

55-vuotiaalla espanjalaisella on vahvat siteet Real Madridiin. Hän syntyi Madridissa ja pelasi seuran kakkosjoukkueessa Castillassa vuodet 1974-81. Pelaajaurallaan Benítez ei koskaan yltänyt aivan kirkkaimmalle huipulle. Castillan lisäksi Benítez edusti Guardamaria, Parlaa ja Linaresia.

Valmennusuransa Benítez aloitti Real Madridin junioripuolella kaudella 1989-90. Hän käväisi seuran edustusjoukkueessa apuvalmentajan roolissa, minkä jälkeen odotti parin vuoden pituinen pesti Castillan päävalmentajana. Matka jatkui Real Valladolidin, Osasunan, Extremaduran ja Tenerifen kautta Valenciaan, jonka puikoissa Benítez viimeistään nousi kaikkien tietoisuuteen. Hän johdatti Lepakot kahteen La Ligan mestaruuteen ja Uefa Cupin (nykyään Eurooppa-liiga) voittoon.

Matka jatkui Liverpooliin, jossa Benítez keräsi kehuja ja haukkuja. Liverpoolissa hän voitti Mestarien liigan, FA Cupin Community Shieldin (vastaa Espanjan Supercupia) ja Uefa Supercupin. Liigamenestys kuitenkin karttoi Liverpoolia. Lopulta kuuden vuoden urakan jälkeen Benítez siirtyi italialaiseen Interiin. Pesti kesti vain kuutisen kuukautta. Tuona aikana Benítez ehti johtaa joukkonsa Italian Supercupin ja seurajoukkueiden MM-turnauksen voittoihin.

Potkujen jälkeen Benítez oli pari vuotta työttömänä, kunnes hänet palkattiin Chelsean väliaikaiseksi manageriksi. Pesti kesti jälleen vain noin puoli vuotta, mutta Chelsea ehdittiin kruunata Eurooppa-liigan voittajaksi. Kauden päätteeksi Benítez siirtyi Napoliin, jota hän valmensi tuoreeseen Real Madrid -pestiin saakka. Napolissa Benítez voitti sekä Italian Cupin että Italian Supercupin.