Ajatus Barcelonan ja Juventuksen välilllä pelattavasta Mestarien liigan finaalista oli romuttua jo alkulohkovaiheessa. Juventus pääsi A-lohkosta jatkoon toisena. Pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Olympiakos jäi Juvesta vain pisteen päähän. Pudotuspeleissä italialaiset ovat kammenneet tieltään Borussia Dortmundin, Monacon ja Real Madridin.

– Juventus ei päässyt finaaliin pelaamalla hyvin tai tekemällä paljon maaleja. Mutta he ansaitsevat paikkansa täällä. Heillä on kompakti joukkue, jota on hyvin vaikeaa voittaa. Joulukuuhun asti he olivat alkulohkossaan pulassa. Sen jälkeen he ovat näyttäneet, että he ovat valmiita menemään päätyyn asti, Sergio Busquets sanoi La Gazzetta dello Sportile.

– Se on aina sama juttu italialaisten joukkueiden kanssa. Ne ovat kilpailullisia, ne tietävät mitä haluavat ja ne tietävät, miten tavoitteeseen päästään. Finaalissa voittaminen on se, mikä merkitsee. Ihmiset eivät muista pelityyliä.

Busquetsilta kysyttiin myös, mikä on Barcelonassa muuttunut sen jälkeen kun valmentaja vaihtui Tata Martinosta Luis Enriquehen.

– Luis Enriquen alaisuudessa olemme tehneet paljon töitä ja olemme kehittyneet puolustuspelissä. Luis Suárezin hankinta on auttanut meitä. Ivan Rakiticin ja Andrés Iniestan avulla liikumme hyvin ja pysymme tiiviinä.

– Meillä on hyvä puolustus ja kaksi erinomaista maalivahtia. Yleisesti ottaen vuodentakaiseen verrattuna ero on fyysisyydessä. Olemme siinä suhteessa paljon parempia.

Luis Enriquen vaikutus on ollut hyvin positiivinen. Hänellä on hyvin selkeitä ideoita jalkapallosta, ja me olemme omaksuneet ne. Meillä on nyt useampia variaatioita.

– Se on myös auttanut todella paljon, että Lionel Messi pelaa laidalla. Hän on jopa tuhoisampi, kun hän leikkaa keskustaan, vetää puolustajia mukanaan ja pelaa syöttöyhdistelmiä.