Ainakin yhden Barcelona-pelaajan ura Kataloniassa päättyy tulevana lauantaina. Xavi pelaa viimeisen ottelunsa Barca-paidassa ennen siirtoaan Qatariin. Pelintekijän Barca-ura päättyy joko suureen riemuun tai suureen pettymykseen, sillä lauantaina Barcelona kohtaa Mestarien liigan finaalissa Juventuksen.

– Minuutit, jotka pääsen pelaamaan, tulevat olemaan erityisiä. Kyseessä on Mestarien liigan finaali ja viimeinen otteluni seurassa. Tämä on suurin unelmani. Tärkein asia on auttaa joukkuetta, Xavi sanoi lehdistölle.

– Tässä ei ole kyse aikakauden päättymisestä. Minä lähden, mutta tämä sukupolvi jatkaa sillä kokoonpanolla, joka meillä on. Barca pysyy kilpailukykyisenä.

– Tämä joukkue ei kyllästy voittamiseen. Barcelonana me olemme velvoitettuja voittamaan, olemme voittava joukkue. Haluamme voittaa ja kontrolloida. Viime vuosina meillä on ollut fantastinen sukupolvi.

– Kaikki pitävät meitä suosikkeina, mutta Juventus ei ole helppo vastustaja. Siitä tulee kova finaali. Harjoittelemme hyvin tämän viikon ja tutkimme, miten he pelaavat.

Lopuksi Xavilta kysyttiin mielipidettä Luis Enriquen jatkosta.

– En tiedä, jatkaako Luis Enrique. Toivon, että hän jää, koska hän on osoittanut mitä hän pystyy tekemään. Hän on ollut erittäin hyvä johtaja. Ensimmäinen kausi Barcelonassa ei ole helppo.