Xavin isä Joaquín Hernández paljasti eilen, että Xavi siirtyy kuluvan kauden jälkeen Qatariin. Keskikenttäpelaajalta odotetaan vahvistusta asiaan torstaina. Joka tapauksessa Xavin pelaajaura Barcelonassa päättyy näillä näkymin muutaman viikon kuluttua. Vuosina 2007-13 Barcelonassa pelanneen Éric Abidalin mukaan Xavilla on ollut suuri merkitys Barcan ryhmädynamiikan kannalta.

– Xavi on valtava pelaaja Barcelonalle, aivan kuten Carles Puyolkin oli. Hän on aina pelannut siellä, Abidal sanoi Cadena SERille.

– Hän on pelannut tasolla, joka ylitti kaikki nuoruuden odotukset. Tällä kaudella hänen vaikutuksensa ei ole ollut niin merkittävä, koska hän on pelannut vähemmän. Mutta aina kun hän on päässyt kentälle, hän on ollut mukana pelissä – oli kyse sitten kymmenestä tai viidestä minuutista.

– Hän on pelajaa, jolla on paljon kokemusta. Mielestäni hän on pukuhuoneen tärkein pelaaja. Olen varma, ettei hän ole ollut linkkinä vain valmentajan ja (Lionel) Messin välillä, vaan pikemminkin valmentajan ja kaikkien muiden pelaajien välillä.

– Hän on sellainen, joka tietää miten seura toimii, millaisia isot pelit ovat ja millaisia puheita tarvitaan.

Xavi on toistaiseksi voittanut Barcan paidassa 23 eri pokaalia. Espanjan jalkapallohistoriassa vain Real Madridin Paco Gento pystyi samaan saldoon. Xavilla on mahdollisuus nousta tilaston ykköseksi, mikäli Barca voittaa Copa del Reyn tai Mestarien liigan.

– Barca on kyvykäs saavuttamaan paljon, jopa triplan, mutta se riippuu (Mestarien liigan lisäksi) myös Copa del Reyn finaalista Athletic Bilbaoa vastaan. Haluaisin nähdä Xavin nostamassa Mestarien liigan pokaalia, Abidal päätti.