Real Madridia kaudet 2010-13 valmentanut José Mourinho on sitä mieltä, että La Ligan voi voittaa melko pienellä vaivalla. Tällä kaudella Chelsean Valioliigan mestaruuteen luotsanneen Mourinhon mukaan Espanjan pääsarjan voittoon riittää, että muutaman ottelun pelaa tosissaan.

– Olin Espanjassa, mutten nauttinut siitä. Voitin Espanjassa liigamestaruuden ennätyksellisillä 100 pisteellä ja 121 maalilla, muta me pelasimme vain kolme tai neljä ottelua koko kauden aikana, Mourinho sanoi talkSPORTin haastattelussa.

– Hävisin liigamestaruuden 92 pisteellä, mutta jälleen me pelasimme vain neljä tai viisi ottelua kauden aikana.

– (Espanjassa) tuntee paineen, että on voitettava jokainen ottelu. Koska jos ei voita, ei tule mestaruutta. Jättiläisten ja muiden välillä on valtava ero.

– Muissa maissa (kuin Englannissa) voi voittaa otteluita lepuuttamalla (avainpelaajia). Espanjassa ja Italiassa voitin paljon otteluita lepuuttamalla (avainpelaajia). Siellä on otteluita, joissa voi miettiä tulevia europelejä ja lepuuttaa pelaajia.

Mourinhon mukaan Englannissa samanlaiseen ”taloudelliseen” pelaamiseen ei ole varaa.

– Tällä kaudella lepuutin muutamia pelaajia Bradfordia vastaan, ja hävisin Bradfordille. Sitä on englantilainen jalkapallo. Jos olet 2-0-johdossa ja päästät maalin, tiedät että viimeisistä minuuteista tulee helvettiä.

– Se on Valioliigan realiteetti. Kyse ei ole vain otteluiden suuresta määrästä, vaan intensiteetistä. Eikä se ole vain fyysistä intensiteettiä, sitä voi tuntea henkisen intensiteetin.

– Valioliigan ja La Ligan ero on valtava. Voittaisivatko Barcelona tai Real Madrid Valioliigaa? Ehkä, ehkä eivät.