Real Madrid ei ole ensi kauden Mestarien liigan arvonnoissa sijoitettujen joukossa. Real putosi ykköskorista kakkoseen ensimmäistä kertaa kauden 2010-11. Syynä on Uefan uusi systeemi.

Aiemman järjestelmän mukaan Mestarien liigan kahdeksan sijoitettua joukkuetta on määräytynyt rankinglistan perusteella. Uudessa järjestelmässä ykköskorin paikat menevät seitsemän kovimman sarjan voittajalle sekä Mestarien liigan voittajalle. Seitsemäksi kovimmaksi sarjaksi lasketaan Espanjan, Saksan, Englannin, Italian, Ranskan, Portugalin ja Venäjän pääsarjat. Koska Mestarien liigan voittaa joko Barcelona tai Juventus, kahdeksas ykköskorin paikka menee kahdeksanneksi kovimman sarjan – Hollannin Eredivisienin – voittajalle.

Real jäi tänä keväänä nuolemaan näppejään sekä La Ligassa että Mestarien liigassa. Näin ollen se voi saada ensi kaudella Mestarien liigan alkulohkoonsa esimerkiksi Bayern Münchenin, Chelsean, Juventuksen tai PSG:n. Realin lisäksi kakkoskorista löytyvät tulevissa arvonnoissa mm. Atlético Madrid, Arsenal, Manchester United ja Porto.

Mestarien liigan arvontojen sijoitetut joukkueet:

Barcelona, Bayern München, Chelsea, Juventus, Paris Saint-Germain, Benfica, Zenit, PSV Eindhoven