Espanyolilla on mahdollisuudet päättää Real Madridin haaveilut liigamestaruudesta. Se vaatisi voittoa Los Blancosista. Samaan aikaan Realin on käytännössä pakko voittaa, mikäli se mielii vielä pysytellä iskuetäisyydellä Barcelonaan nähden.

Poissaolot

Espanyol

Álvaro González (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Real Madrid

Luka Modric (loukkaantunut)
Sergio Ramos (loukkaantunut)
Álvaro Arbeloa (loukkaantunut)
Sami Khedira (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Espanyol

Eibar – Espanyol 0-2 (La Liga)
Espanyol – Rayo Vallecano 1-1 (La Liga)
Granada – Espanyol 1-2 (La Liga)

Real Madrid

Real Madrid – Juventus 1-1 (Mestarien liiga)
Real Madrid – Valencia 2-2 (La Liga)
Juventus – Real Madrid 2-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid – Espanyol 3-0 (La Liga, 10.1.15)

Arvio

Real Madridilla on vielä sauma mestaruuteen. Viime viikonlopun tasapeli Valenciaa vastaan teki kuitenkin vaikeasta lähes mahdotonta. Ero kärjessä olevaan Barcelonaan on ennen kahta viimeistä kierrosta neljä pistettä. Realille ei riitä enää edes se, että Barca häviää jäljellä olevista otteluistaan toisen. Jotta Real voittaisi mestaruuden, Barcan pitäisi menettää pisteitä molemmissa jäljellä olevissa otteluissaan. Lisäksi Realin pitäisi hoitaa sekä Espanyol että viimeisellä kierroksella Getafe.

Vaikka kausi on yhä kesken, madridilaismediassa on alettu kohdistaa katseita jo tulevan kesän siirtoikkunaan. Varmuudella lähtee Sami Khedira, todennäköisesti myös Javier Hernández. Realin jättävät mahdollisesti myös Jesé, Fábio Coentrão ja jopa Carlo Ancelotti, Iker Casillas sekä Gareth Bale. Hurjia huhuja liikkuu. Suuri osa niistä ei pidä paikkaansa, mutta pointti on lähinnä se, että moni Realin pelaaja saattaa pelata joukkueessa viimeisiä minuuttejaan tänään ja viikon kuluttua. Näyttöhaluja siis luulisi löytyvän.

Pelaajatilanne tänään on muilta osin se, että Espanyol saattaa joutua tulemaan toimeen ilman toppari Álvaro Gonzálezia. Realilla poissaoloja on enemmän. Luka Modric on loukkaantunut, samoin Sergio Ramos, Álvaro Arbeloa ja Sami Khedira. Myöskään Toni Kroos ei välttämättä ole täydessä pelikunnossa.

Vaikka Realilta puuttuu muutama avainpelaaja, Espanyolin ei pitäisi olla erityisen korkea este Los Blancosille. Espanyol on viimeksi voittanut Realin vuonna 2007, eikä barcelonalaisilla ole enää kovin paljon pelattavaa. Toki Espanyolillekin kauden viimeisestä kotiottelusta todennäköisesti maistuisi voitto Real Madridista.