David de Gean siirto Manchester Unitedista Real Madridiin on askeleen verran lähempänä, mikäli madridilaista Marca-lehteä on uskominen. Marcan mukaan Real ja de Gea ovat päässeet keskinäiseen sopimukseen. Vaikka tieto pitäisi paikkansa, se ei sinänsä vielä tarkoita siirtoa. Realin pitäisi vielä neuvotella siirtosummasta Manchester Unitedin kanssa.

Marcan mukaan Realin johtoportaassa on päädytty siihen, että de Gea tulee olemaan Espanjan maajoukkueen ykkösvahti seuraavan 10 vuoden ajan. Tätä tiettävästi pidetään hyvin merkittävänä asiana Realissa. Näin ollen de Gea syrjäyttäisi Iker Casillasin sekä Real Madridissa että Espanjan maajoukkueessa.

Realin ja de Gean välinen molemminpuolinen mielenkiinto ei ole täysin tuulesta temmattu. De Gean sopimus päättyy vuoden kuluttua, eikä hän ole ollut halukas allekirjoittamaan jatkoa. Ei, vaikka United tarjosi hänelle hiljattain hyvin rahakasta sopimusta, joka olisi Marcan tietojen mukaan taannut maalivahdille 7,5 miljoonan euron vuosittaiset nettoansiot. United haluaisi managerinsa Louis van Gaalin sanojen perusteella pitää erinomaisen kauden pelanneesta maalivahdista kiinni, mutta samaan aikaan seurassa on varauduttu de Gean lähtöön.

– Tiedämme jo, kuka on seuraava maalivahtimme. Meillä on lista maalivahdeista, jotka voivat korvata hänet, van Gaal sanoi sisarsivustomme Valioliiga.comin jutussa.

Toimittajan sana

United on todella pahassa välikädessä. Jos de Gea ei halua allekirjoittaa jatkosopimusta, Unitedin on käytännössä pakko myydä hänet tänä kesänä. Neljä vuotta sitten 20 miljoonalla eurolla Atlético Madridista Unitediin siirtyneestä maalivahdista voisi normaaliolosuhteissa saada jopa 40-50 miljoonaa euroa. Nyt Real on kuitenkin neuvotteluissa se osapuoli, jolla on paremmat kortit. Unitedilla on kaksi oljenkortta: joko de Gea allekirjoittaa jatkon, tai sitten muutkin kuin Real ovat kiinnostuneita maalivahdista, jolloin hinta noussee. Muussa tapauksessa United saanee Realilta siirtokorvauksena 20-30 miljoonaa euroa, mikäli siis de Gea siirtyy.