Real Madrid jatkaa Barcelonan jahtaamista säilymiskamppailussa mukana olevaa Almeríaa vastaan. Realin penkillä saatetaan nähdä teini-ikäinen Martin Odegaard.

Poissaolot

Real Madrid

Luka Modric (loukkaantunut)
Gareth Bale (loukkaantunut)
Karim Benzema (loukkaantunut)
Sami Khedira (rotaatio)
Sergio Ramos (pelikiellossa)
Daniel Carvajal (pelikiellossa)

Almería

Fran Vélez (loukkaantunut)
Míchel Macedo (loukkaantunut)
Fernando Soriano (loukkaantunut)
Thievy Bifouma (pelikiellossa)
Wellington Silva (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Celta Vigo – Real Madrid 2-4 (La Liga)
Real Madrid – Atlético Madrid 1-0 (Mestarien liiga)
Real Madrid – Málaga 3-1 (La Liga)

Almería

Almería – Eibar 2-0 (La Liga)
Rayo Vallecano – Almería 2-0 (La Liga)
Almería – Granada 3-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Almería – Real Madrid 1-4 (La Liga, 12.12.14)

Arvio

Kolme tärkeää pelaajaa loukkaantuneena, kaksi avauksen puolustajaa (tahallisesti?) pelikiellossa, junioreita kokoonpanossa, kakkosvahti maalissa… Real Madridin ottelussa Almeríaa vastaan on pieniä katastrofin aineksia ilmassa.

Sinänsä Realilla ei ongelmia materiaalin suhteen ole. Vaikka Carlo Ancelotti peluuttaisi c-miehistöään, joukkue olisi yksilöiden laadukkuuden suhteen todennäköisesti silti parempi kuin Almería. Kyse on enemmänkin siitä, että näin vahva reserveillä otteluun valmistautuminen kielii siitä, ettei Almeríaa otetan Realin leirissä ihan tosissaan. Se taas saattaa kolahtaa omaan nilkkaan, kuten monena keväänä on La Ligan mestaruuskamppailussa nähty.

Ancelotti kertoi lehdistötilaisuudessa, että Keylor Navas pelaa maalissa, ja paljon penkillä istunut Jesé pääsee näyttämään taitonsa. Lisäksi kokoonpanoon kutsuttiin kolme junioria, joista kaksi pääsee penkille. Yksi näistä kolmesta on 16-vuotias Martin Odegaard, joka ei ole viime aikoina mahtunut edes Realin kakkosjoukkueen kokoonpanoon.

Vastassa on Almería, joka taistelee sarjapaikastaan. Viimeisestä kolmesta ottelustaan joukkue on napannut kaksi voittoa, joiden ansiosta Sergi Barjuánin luotsaama ryhmä on kivunnut punaisen viivan paremmalle puolelle. Putoamisviiva kummittelee tällä hetkellä kahden pisteen päässä, joten vielä pitäisi saada pisteitä.

Historian valossa Almería on ollut Realille helppo vastustaja. Viimeiset kolme kohtaamista ovat kaikki päättyneet Realin voittoihin yhteismaalierolla 13-1. Tälläkin kertaa kotijoukkue on suuri ennakkosuosikki, mutta mahdollinen takki auki -mentaliteetti saattaa kostautua.