Barcelona aikoo hankkia Athletic Bilbaon Aymeric Laporten, mikäli Joan Laporta voittaa katalaanien tulevan kesän puheenjohtajavaalit. Asiasta kertoo verkkosivusto Goal.com. Laporta ei ole toistaiseksi ilmoittanut virallisesti ehdokkuudestaan, mutta hänen uskotaan vahvasti asettuvan ehdolle. Mikäli hän lähtee mukaan vaaleihin, voitto on todennäköinen.

Espanjassa puheenjohtajaehdokkaiden kampanjoihin kuuluu tyypillisesti lupaus jonkun tai joidenkin pelaajien hankinnoista. Laportan ensimmäinen hankinta vaikuttaisi jo olevan valmiina. 20-vuotiasta Laportea pidetään yhtenä maailman lupaavimmista toppareista. Sen mukainen on hänen hintansakin, sillä ulosostopykälä on hinattu tiettävästi 30-36 miljoonan euron tietämille.

Laportalla on Goalin mukaan hyvät suhteet Laporten agenttina toimivaan Jorge Mendesiin. Sivuston mukaan Laporten palkastakin on jo neuvoteltu. Nuorukaisen vuosipalkka olisi Barcassa 3,5 miljoonaa euroa.

Barcelonalla on tällä hetkellä päällä Fifan langettama pelaajasiirtokielto, joka loppuu vasta vuodenvaihteessa. Näin ollen Laporte voisi siirtyä Blaugranaan vasta ensi tammikuussa. Vaikkei siirtoa julkistettaisi vielä kesällä, siitä saadaan osviittaa ensi kauden alussa. Jos Athletic ei peluuta Laportea europeleissä, hänen siirtonsa Barcelonaan on todennäköisesti sinetöity.

Toimittajan sana

Laporte olisi Barcelonalle niin sanotusti ”one for the future”. Barcelonalla on tällä hetkellä kokoonpanossaan jo viisi topparia, mutta heistä Jérémy Mathieu on 31-vuotias, Javier Mascherano 30, Thomas Vermaelen 29 ja Gerard Piquékin 28. Vain Marc Bartra on nuorempaa ikäluokkaa, hän on tällä hetkellä 24-vuotias. Sikäli Laporten siirrossa olisi logiikkansa.

Ranskalaispuolustaja on tällä kaudella ollut Athleticin parhaimmistoa. 189-senttisenä hän on hyvä ilmassa, mutta sen lisäksi Laporte taitaa myös jalalla pelaamisen. Kuluvalla kaudella hän on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 43 ottelua.