James Rodríguezista kohistiin viime kesänä. Erinomaisesti MM-kisoissa pelannut nuorukainen siirtyi turnauksen jälkeen Monacosta Real Madridiin 80 miljoonan euron kaupassa. Realin puheenjohtajaa Florentino Péreziä haukuttiin jälleen. Sanottiin, että höpsähtänyt puheenjohtaja teki kalliin heräteostoksen.

Kritiikkiä ei ole asian tiimoilta enää kuulunut. Syy on melko selvä: James on pelannut erinomaisesti. Vaikka pelipaikka on ollut vieras (aiemmin James on pelannut kymppipaikalla tai laitahyökkääjänä, nyt keskikentän laidalla), ja vaikka 23-vuotiaalta taiturilta on jäänyt kahdeksan liigaottelua väliin loukkaantumisten takia, hän on silti paukuttanut 24 La Liga -pelissä tehot 11+10.

Teholukema on todella kova, kun otetaan tosiaan huomioon, että James ei pelaa hyökkäyslinjassa. Kukaan muu La Ligan keskikenttäpelaaja ei ole pystynyt tällä kaudella tuplatuplaan eli kaksinumeroiseen saldoon sekä maaleissa että maalisyötöissä. Ylipäätään kyseiseen saavutukseen ovat tällä kaudella yltäneet Jamesin lisäksi vain Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Nolito ja Luis Suárez.

 

OptaJose

@OptaJose
10 - James Rodríguez is the only midfielder to have reached double figures in La Liga this season. Vallenato.

Jamesin saavutus on hyvin harvinaista herkkua jopa Real Madridin kokoisessa joukkueessa. Viimeksi näin moneen liigamaaliin on yltänyt yhden kauden aikana Guti, joka viimeisteli 12 osumaa kaudella 2000-01. Jos James vain pysyy terveenä ja pelaa loppukauden otteluissa, 12 maalin luku mitä todennäköisimmin rikkoutuu.

OptaJose

@OptaJose
11 - J. Rodríguez is the @realmadriden midfielder to have scored the most goals in a single La Liga season since Guti in 00/01 (12). Diamond