Barcelona käänsi sunnuntai-illan Clásicon edukseen toisella puoliajalla. Avausjaksolla näytti moneen otteeseen siltä, että Real Madrid menisi menojaan, mutta Barca selvisi tauolle 1-1-tasatilanteessa. Kaiken kaikkiaan Barcelona hallitsi palloa vain 52-prosenttisesti. Lukema on heikoin joukkueen tämän kauden otteluissa.

– Jalkapallo ei ole vain pallonhallintaa. Tällä seuralla on tietty tapa pelata ja me kunnioitamme sitä, mutta jalkapallossa on monta puolta. Siinä on kyse paineistamisesta, kärsimisestä kun on pakko, ja taktisesta viisaudesta. Meidän on oltava täydellinen joukkue ja sitä me olemme juuri nyt, Javier Mascherano sanoi ottelun jälkeen lehdistölle.

– Realin kaltaiset joukkueet pakottavat äärirajoille sekä fyysisesti että henkisesti. Me teimme erinomaisen työn, etenkin kun otetaan huomioon, että pelasimme myös keskellä viikkoa. Jos Realin kanssa ei ole tarkkana, he käyttävät sen hyväkseen. Siinä he ovat maailman parhaita.

Ottelussa oli oikestaan kolme vaihetta. Alku oli Barcan, keskivaihe Realin ja loppu taas Barcan. Samaa mieltä oli Mascherano.

– Me aloitimme hyvin. Hallitsimme peliä ja teimme maalin. Silloin he alkoivat puskea ylöspäin. Annoimme heille liikaa tilaa ja menetimme pallon liian usein. Toisella puoliajalla kokosimme rivimme. Teimme maalin ja aloimme pelata omaa peliämme.

Tunnin pelin kohdalla ottelussa nähtiin pienimuotoinen episodi Mascheranon ja Cristiano Ronaldon välillä. Mascherano taklasi varoituksen arvoisesti Ronaldoa, joka hiukan potkaisi kostoksi Mascheranoa. Barca-pelaaja yritti kalastaa Ronaldolle ulosajoa, jota ei kuitenkaan tullut.

– Hänellä (Ronaldolla) keitti hiukan yli, mutta siinä ei ollut pahaa tarkoitusta. Tällaisia asioita sattuu kentällä.