Barcelona voitti sunnuntai-iltana pelatun Clásicon maalein 2-1. Muistellaan kuvien avulla, mitä kaikkea ottelussa tapahtui.

Camp Noulla pelattu peli alkoi komealla mosaiikilla. Barcelonan ja Katalonian värien lisäksi stadionin sivukatsomon kohdalle muodostui pelipaita numerolla 12. Kyse ei ollut erityisestä kunnianosoituksesta Rafinhaa kohtaan, vaan 12. kenttäpelaajasta.

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga

Luis Suárez ja Gareth Bale pelasivat aikoinaan vastakkain Valioliigassa. Nyt sama kaksikko kohtasi ensimmäistä kertaa La Ligan puolella. Bale ei nimittäin pelannut kauden ensimmäisessä Clásicossa.

getty_SuarezLuisBaleGareth20150323

Lionel Messikin näytti tavallista keskittyneemmältä ennen suurta ottelua.

Mennään itse otteluun. Ensimmäiseen erinomaiseen maalipaikkaan pääsi Cristiano Ronaldo. Karim Benzema nosti pallon takatolpalle, mutta Ronaldon sinänsä hyvä yritys suoraan ilmasta kilpistyi ylärimaan.

getty_RonaldoCristiano20150322

Avausmaali nähtiin 19. minuutilla. Messi keskitti vapaapotkun Jérémy Mathieulle, joka puski uransa ensimmäisen Clásico-maalin. Maali oli myös Mathieun ensimmäinen liigaosuma Barcan nutussa.

Pari minuuttia avausmaalin jälkeen Pepelle merkittiin ottelun ensimmäinen varoitus. Sen verran railakkaasti toppari pelasi lapun jälkeenkin, että Carlo Ancelotti otti hänet mitä todennäköisimmin varotoimenpiteenä vaihtoon 73. minuutilla.

getty_PepeNeymar20150322

Maalin jälkeen Real hallitsi avauspuoliskoa miten tahtoi, mutta oli Barcallakin paikkansa. Gerard Piquén koomisen saksipotkuyrityksen myötä pallo ajautui Suárezille, joka tarjoili täysin avopaikan Neymarille.

Neymar epäonnistui, Iker Casillas käynnisti vastahyökkäyksen ja Real tasoitti. Benzema tarjoili kantapäällään Ronaldolle, joka sijoitti alakulmaan. Osuma oli portugalilaisen uran 15:s Clásico-maali.

Etenkin avausjaksolla yksi aktiivisimmista pelaajista oli Realin vasen pakki Marcelo. Dani Alves ja Ivan Rakitic olivat jatkuvasti pulassa vikkelän brassin kanssa. Tässä kuvassa Marcelo hassuttaa Xavia.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä Real loi kolme hyvää maalipaikkaa. Ensin Balen tekemä maali liputettiin aiheellisesti paitsioksi.

Lähes heti perään Ronaldo väläytti painavaa laukaustaan. Bravon onneksi kuti suuntautui keskelle maalia.

Pilkun tuntumaan pelattu kulmapotku pyöri hetken pelaajien jaloissa, kunnes Bale laukoi – ohi.

Ottelu oli hyvin intensiivinen alusta loppuun. Keskikentällä nähtiin mm. kroatialainen taistelupari Rakitic-Luka Modric. Rakitic ei oikein päässyt peliin mukaan. Hänelle kirjattiin ainoastaan 30 syöttöä, joista joka viides epäonnistui. Modric puolestaan jakoi syöttöjä omille erinomaisella 95 prosentin tarkkuudella.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 56. minuutilla. Suárez otti Alvesin pystypallon erinomaisesti haltuunsa ja laukoi tarkan kudin alakulmaan ohi Casillasin.

getty_CasillasIkerRakiticIvanSuarezLuis20150322

Real Madridin pelaajia Suárezin voittomaali ei naurattanut. Ilmeet kertovat tällä kertaa hyvin paljon, sillä Suárezin maali päätti Realin pelin hallinnan.

Loppuvaiheita ottelusta hallitsi Barcelona. Real joutui nostamaan riskitasoaan, mikä avasi tilaa Messille. Toisen puoliskon lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta Kirppu ei kyennyt maalintekoon.

Päätöslukemat kirjattiin siis numeroin 2-1. Barcelona johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen Realia.