Carlo Ancelotti vaikutti El Clásicon jälkeisessä lehdistötilaisuudessa osittain tyytyväiseltä ja osittain pettyneeltä joukkueensa esitykseen. Barcelona voitti monivivahteisessa ottelussa Real Madridin maalein 2-1. Alkua hallitsi Barca, avausjakson toista puoliskoa Real ja pelin viimeistä puolituntista taas Barca.

– Se oli kahden korkeatasoisen joukkueen välinen ottelu. Mielestäni me pelasimme tunnin ajan hyvin, (Barcelonan) toiseen maaliin asti. Sen jälkeen ottelu monimutkaistui. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin. Olimme hyvin tiiviitä puolustuksessa, mutta emme kyenneet tasaisuuteen. Emme pelanneet kovin hyvin viimeistä 30-minuuttista, Ancelotti sanoi.

– Joukkue on kehittynyt paljon, mutta La Liga on monimutkainen. Barcalla on etu sarjataulukossa, mutta emme voi heittää pyyhettä kehään. Meidän on jatkettava pelaamista, kuten teimme ensimmäisellä puoliajalla.

– Voittiko parempi joukkue? Vaikea sanoa. Ensimmäisen tunnin aikana me pelasimme paremmin, ja viimeisen 30 minuutin ajan Barcelonan vastahyökkäykset olivat kamalia. Mielestäni molemmat joukkueet ansaitsivat jotain tärkeää.

– En usko, että ongelmamme viimeisen 30 minuutin aikana olivat fyysisiä, vaan henkisiä. Meillä ei ollut samaa pelaamisen ideaa kuin alussa. Olemme vihaisia, mutta pelasimme hyvin. Meillä on oltava itseluottamusta kauden viimeisellä pätkällä.

Ancelottilta kysyttiin erikseen Gareth Balesta, Cristiano Ronaldosta, Toni Kroosista ja Luka Modricista.

– Bale pelasi alempana, koska (Jordi) Alba nousi usein mukaan hyökkäyksiin.

– En ajatellut Cristianon vaihtamista pois. Cristiano pelasi hyvin täydellisen ottelun. Hän teki rajusti töitä, sai vaarallisen vedon kohti tolppaa, teki maalin ja laukoi paljon kohti maalia.

– Modric ja Kroos saattoivat väsyä, he molemmat tekivät rajusti töitä. Molempien keskikenttäpelaajien työnteko oli tärkeää. He pelasivat hyvin, ja meidän on otettava huomioon, että he olivat hyvin väsyneitä ottelun lopussa.

Lopuksi Ancelotti toisti, ettei Real vielä ole luovuttanut.

– La Liga ei ole vielä ohi. Barcelonalla on etu, mutta jalkapallossa mitä tahansa voi tapahtua. Emme aio priorisoida Mestarien liigaa.