Barcelona tasoitti kauden Clásicot 1-1:een. Real Madrid kaatui vaiherikkaan ottelun jälkeen maalein 2-1. Barcelonan leiristä Clásico-maalintekijöiksi kirjattiin kaksi uutta pelaajaa: Jérémy Mathieu ja Luis Suárez. Realin ainokaisen viimeisteli tutumpi nimi: Cristiano Ronaldo.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin kahden minuutin kohdalla. Suárez pelasi rangaistusalueelle pystyyn Andrés Iniestalle, joka haki pilkun tuntumasta Ivan Rakiticia. Pallo ei koskaan Rakiticille tullut, sillä Suárez meni syöttöön väliin, ja tilanne kuivui kasaan.

Peli oli pitkään tarkkaa, eikä kumpikaan päässyt lähelle vastustajan maalia. Kunnes 12. minuutilla Marcelolla oli tilaa leikata vasemmalta sisään. Mathieu nukahti linjassa, ja Marcelo syötti pystyyn Karim Benzemalle. Ranskalaishyökkääjä nosti vielä pallon takatolpalle Ronaldolle, joka jatkoi pelivälineen suoraan ilmasta ylärimaan.

Viitisen minuuttia myöhemmin Barcelona pääsi ensimmäistä kertaa vastahyökkäykseen. Lionel Messi jakoi leikkauksen jälkeen pallon vasempaan laitaan Suárezille, joka haki keskityksellä Neymaria. Messi katkaisi syötön puskulla, joka jäi vaisuksi.

Pari minuuttia myöhemmin kolahti. Pepe rikkoi Suárezia, ja erotuomari Antonio Matéu Lahoz vihelsi vapaapotkun. Messi keskitti maalin eteen Mathieulle, joka jätti Sergio Ramosin kakkoseksi ja puski pelivälineen ohi Iker Casillasin.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin erinomaiset tilanteet molemmissa päädyissä. Ensin Suárez pelasi kulmapotkun jälkeen Neymarin kasvotusten Casillasin kanssa, mutta brassin totaalisen epäonnistunut yritys suuntautui suoraan Casillasin syliin.

Heti perään mentiin toiseen päätyyn. Pallo pelattiin boksiin Benzemalle, joka pudotti loistavasti kantapäällään Ronaldolle. Portugalilainen ehti juuri ja juuri palloon ennen Dani Alvesia ja sijoitti lukemat 1-1:een. Maali oli Ronaldon 15:s Clásicoissa. Lukema on sama, johon Raúl González urallaan pystyi. Edellä ovat vain Messi ja Alfredo Di Stéfano.

39 minuutin kohdalla tasoitusmaalista virtaa saanut Real toimitti kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin. Ronaldo jatkoi Benzeman keskityksen päällään Gareth Balelle, joka iski pallon ohi Claudio Bravon. Tilanne tuomittiin oikeutetusti paitsioksi.

Pari minuuttia Balen tilanteen jälkeen Ronaldo väläytti kaukolaukaustaan. Painava kuti lähti Barcelonan onneksi keskelle maalia, ja Bravo torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Juuri ennen taukoa Bale pääsi uudestaan erinomaiseen maalipaikkaan. Kulmapotku pyöri torikokouksen jälkeen walesilaiselle, joka laukoi ohi maalin.

Tauolle lähdettiin 1-1-tilanteessa. Avauspuoliskoa leimasivat Barcelonan suuri harhasyöttöjen määrä ja Realin lukuisat vaaralliset vastahyökkäykset.

Toinen puolisko jatkui samalla kaavalla. Heti alkuun Ronaldo tarjoili vastahyökkäyksestä erinomaisen maalipaikan Benzemalle, jonka laukauksen eteen Bravo venyi.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Rakitic pyrki käynnistämään vastahyökkäyksen nopeasti Neymarille. Barca oli päästä 2v1-hyökkäykseen, mutta Pepe luki pitkän syötön lentoradan erinomaisesti ja katkaisi Rakiticin syötön.

Yhtäkkiä, ja täysin puskista, Alves pelasi pitkän syötön Realin puolustuslinjan selustaan. Suárez otti pallon erinomaisesti haltuunsa ja laukoi takakulmaan. Tilanteessa Ramos nukkui paitsiolinjassa, ja toisaalta Pepe antoi Suárezille turhan paljon tilaa.

Maalin jälkeen ottelussa nähtiin melko kuumaotteinen jakso, jonka aikana taklauksia viskottiin molempiin suuntiin. Kun taklausvaiheesta päästiin, pelin hallinta kääntyi takaisin Barcelonalle. Neymar lähti soolojuoksuun. Muutamasta pelaajasta ohi, mutta viimeinen ratkaisu eli laukaus epäonnistui.

73 minuutin kohdalla Messi pääsi oikeastaan ensimmäistä kertaa leikkaamaan oikealta sisään. Laukaus lähti mutta sujahti ohi maalin. Lähes heti perään Barca pääsi vastahyökkäykseen. Messi syötti lopulta oikealle puolelleen Neymarille, jonka laukaus epäonnistui täysin.

Pari minuuttia myöhemmin Messi oli jälleen pallollisena boksin sisällä. Kirppu päätyi laukomaan oikealla – päin lihamuuria.

Real loi pitkästä aikaa maalipaikan toiseen päätyyn. Benzeman laukaus otti kimmokkeen puolustuksesta ja oli painua takakulmaan. Bravo onnistui reagoimaan tarpeeksi nopeasti ja heittäytyi laukauksen tielle.

Seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Suárez hassutteli boksin vasemmalla laidalla Daniel Carvajalia ja laukoi vasurillaan. Melko pienestä kulmasta ohi maalin.

Pari minuuttia myöhemmin Jordi Alba lähti erinomaiseen juoksuun. Syöttö Messille, joka vapautti puolustuslinjan selustaan juosseen Alban kasvotusten Casillasin kanssa. Ratkaisu epäonnistui, ja Casillas torjui pelivälineen kulmapotkuksi. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Suárez tälläsi yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Alba-Messi-kaksikko toimi toisin päin. Alba syötti vasemmasta laidasta keskustaan Messille, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan kohti etukulmaa – Casillas torjui.

Kotijoukkue loi vielä pari paikkaa ottelun loppuhetkillä. Lisämaaleja Barca ei kuitenkaan kyennyt tekemään, joten lukemat kirjattiin Blaugranan hyväksi 2-1.

Voiton myötä Barcelona repi sarjakärjessä eron Realiin neljään pisteeseen. Barcalla on nyt 68 ja Realilla 64 pistettä. Ottelukierroksia on jäljellä 10.

Toimittajan sana

Barcelona aloitti ottelun erinomaisesti. Neymarin piti kaiken järjen mukaan naulata peli 2-0:aan, mutta ei maistunut. Real iski heti perään ja otti samalla momentumin täysin itselleen. Avauspuoliskon viimeinen 20 minuuttia mentiin täysin yhtä maalia. Barcelona ei kyennyt lainkaan ohittamaan keskikenttää kontrolloidusti. Sen sijaan puhtaita harhasyöttöjä ja ja syötönkatkoja nähtiin paljon.

Toisella jaksolla pelin hallinta muuttui täysin. Barcelona pääsi kontrolloidusti sekä hitailla että nopeilla hyökkäyksillä hyökkäyskolmannekselleen. Real ei puolestaan päässyt enää samalla tavalla ohittamaan keskikenttää kuin ensimmäisellä puoliskolla.

Yhteenvetona molemmilla joukkueilla oli lukuisia erinomaisia paikkoja ratkaista ottelu. Barca olisi voinut naulata pelin arkkuun avausjakson alkupuoliskolla. Ensimmäisen 45-minuuttisen loppupuolisko oli täysin Realin hallintaa. Toista jaksoa hallitsi alkuminuuttien jälkeen Barca, mutta pakettiin kotijoukkue ei pystynyt peliä laittamaan. Lopulta joka tapauksessa pisteet Barcelonalle.