Lionel Messin sunnuntai-ilta oli täynnä ennätyksiä ja virstaanpylväitä. Messi viimeisteli tehot 3+1, kun Barcelona löi Levanten maalein 5-0.

Aloitetaan ottelumääristä. Levante-peli oli Messin liigauran 300:s. Samalla se oli Messille 500:s, kun mukaan lasketaan kaikki viralliset kilpailut sekä harjoitusottelut. 500 peliin on mahtunut @MessiStatsin Twitter-tilin mukaan 419 maalia ja 162 maalisyöttöä. @MisterChip tilastoi Twitter-tilillään Messille 418 maalia ja 160 maalisyöttöä.

Jatketaan maaleista. Hattutemppu oli Messille uran 23:s La Ligassa. Samaan on pystynyt vain Real Madridin Cristiano Ronaldo. Taakse jäivät Telmo Zarra ja Alfredo di Stéfano. Kun kaikki kilpailut otetaan huomioon Messi on onnistunut hattutempun tekemisessä 31 kertaa. Espanjalaisjoukkueiden edustajista vain Zarra pystyi aikanaan samaan. Ronaldo on iskenyt Realille 27 hattua.

Ennätykset eivät suinkaan jääneet hattutemppuihin. Luonnollisesti Messi nosti jälleen La Ligan kaikkien aikojen maalitilaston uusiin lukemiin. Nyt ennätys kirjataan numeroin 269. Maali per ottelu -suhteessa Messi nousi 0,90:een eli Zarran kanssa tasoihin. Vain Ronaldon suhdeluku on parempi.

OptaJose

@OptaJose
300 - Lionel Messi has scored 269 goals in 300 La Liga games for @FCBarcelona. Monster.

Tämän kauden maaleissa Messi nousi puolestaan Ronaldon ohi, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Messillä on nyt 33 ottelusta 37 maalia. Ronaldo on iskenyt samassa määrässä otteluita yhden osuman vähemmän. Toki on muistettava, että tämän kauden La Liga -maaleissa Ronaldo johtaa kahdella.

Ja sitten se kaikkein kovin juttu. Messi nousi hattutempun myötä kymmenen sakkiin, kun mukaan lasketaan Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa (Espanja, Englanti, Saksa, Italia, Ranska) tehdyt liigamaalit. Samassa tilastossa Ronaldo on 289 maalin saldolla kuudentena. Kärkeen on molemmilla vielä jonkin verran matkaa. Jimmy Greaves latoi aikanaan Englannissa ja Italiassa 366 liigaosumaa.

Kaiken lisäksi Messi pääsi jälleen maali per peli -tahtiin. Viimeisessä 349 virallisessa ottelussaan hän on tehnyt 349 maalia. Otetaan vielä kiinni maalisyöttöihin. Inside Spanish Football -sivuston mukaan Messistä tuli Espanjan pääsarjan historiassa eniten maalisyöttöjä (125) antanut pelaaja. Tähän tilastoon toki liittyy se haaste, että maalisyöttöjä ei ole kirjattu alusta lähtien. Haasteita on myös tilastoinnin yhdenmukaisuudessa. Joidenkin tietojen mukaan Messillä on kasassa ”vasta” 107 maalisyöttöä La Ligassa.

Laitetaan vielä loppuun pari twiittiä, miten Messin maalit ovat jakautuneet.