Barcelona kohtaa tämän illan odotetussa ottelussa Atlético Madridin. Vastakkain on pelitavallisesti kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Barcelona luottaa enemmän hitaisiin hyökkäyksiin, jotka perustuvat pitkiin pallonhallintajaksoihin. Atléticon hyökkäyspään aseita ovat puolestaan positiiviset tilanteenvaihdot ja erikoistilanteet.

– Lukuun ottamatta (Ivan) Rakiticin pelinäkemystä ja Neymarin nopeutta, Barcelona pelaa pallonhallintajalkapalloa. Barcalla on edelleen erinomaisia yksilöitä jokaiselle pelipaikalle. He ovat säilyttäneet ne piirteet, jotka tekivät heistä maailman parhaan joukkueen, Atléticon päävalmentaja Diego Simeone sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Heidän tuloksensa eivät olleet viime kaudella toivottuja, sillä eräs toinen suuri joukkue – me – oli parempi. Se ei vaikuta heidän DNA:hansa.

Viime kauteen verrattuna Barcelona on vahvistunut mm. Luis Suárezilla, joka pyrkii Barcelonan pelitavassa usein sitomaan vastustajan toppareita itseensä pystysuuntaan suuntautuvilla juoksuilla. Suárez pystyy toisaalta pelaamaan myös negatiivisessa peliasennossa ja siten toimimaan seinänä syöttökombinaatioissa.

– (Suárez) on paras numero yhdeksän, joka joukkueella voi olla. Hän on erilainen verrattuna heidän muihin hyökkääjiinsä. Pedro tekee yleensä enemmän diagonaalisia juoksuja, mutta Suárez on hyvin täydellinen. Hän voi pelata selkä maaliin päin, ampua vapaapotkuja, puskea. Rakastan hänen pelityyliään ja intensiteettiään. Hänellä on kyltymättömyyttä, joka antaa Barcalle uuden ulottuvuuden hyökkäyspelaamisessa, Simeone innostui.

Lopuksi Simeonelta kysyttiin barcalaisesta pelifilosofiasta, jossa periaatteessa jokainen joukkueen pelaaja osaa totaalisen jalkapallon perusasiat.

– Kukaan heidän pelaajistaan ei halua antaa vastustajalle palloa. He kaikki osaavat pelata pallollisina, jopa heidän maalivahtinsa.

Ottelu alkaa klo 22 Suomen aikaa. Lue sitä ennen otteluennakko täältä.