Yksi alkuvuoden mielenkiintoisimmista otteluista pelataan tänään Camp Noulla, kun tasapisteissä sarjan toisella sijalla olevat Barcelona ja Atlético Madrid iskevät yhteen.

Poissaolot

Barcelona

Xavi (loukkaantunut)
Thomas Vermaelen (loukkaantunut)
Jérémy Mathieu (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Atlético Madrid

Cristian Ansaldi (loukkaantunut)
Cani (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Barcelona

Barcelona – Elche 5-0 (Copa del Rey)
Real Sociedad – Barcelona 1-0 (La Liga)
Barcelona – Córdoba 5-0 (La Liga)

Atlético Madrid

Atlético Madrid – Real Madrid 2-0 (Copa del Rey)
Atlético Madrid – Levante 3-1 (La Liga)
Athletic Bilbao – Atlético Madrid 1-4 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Atlético Madrid 1-1 (La Liga)

Arvio

Hallitseva mestari vastaan viime kauden sarjakakkonen. Voisi kuvitella, että Barcelonalla on aika paljon hampaankolossa. Viime keväänä liigamestaruus ratkesi viimeisellä kierroksella näiden joukkueiden välisessä ottelussa. Silloinkin pelipaikkana oli Camp Nou. Barcelonan olisi pitänyt voittaa, kun taas Atléticolle riitti tasapeli. Alexis Sánchez vei Barcan johtoon, mutta toisella puoliskolla Diego Godín tasoitti loppulukemat 1-1:een.

Nyt pelataan jälleen tietyllä tapaa paikasta auringossa. Real Madrid on 17 kierroksen jälkeen neljän pisteen karkumatkalla. Sekä Barcelona että Atlético tarvitsevat tästä pelistä voiton, jotta mestaruustoiveet pysyvät elossa. Jos esimerkiksi Barcelona häviää ja Real voittaa rästiottelunsa, ero kahden suuren välillä repeää jo seitsemään pisteeseen.

Kaikki merkit viittaavat tasaiseen otteluun. Viime kaudella joukkueet kohtasivat peräti kuusi kertaa. Espanjan Supercupin molemmat osaottelut päättyivät tasan, molemmat La Liga -kohtaamiset päättyivät tasan, ja toinen Mestarien liiga -väännöistäkin päättyi tasan. Barcelona ei voittanut viime kaudella Atléticoa kertaakaan, sillä sen ottelun, joka ei päättynyt tasan, Atleti vei maalein 1-0.

Toinen odotettavissa oleva asia on vähämaalisuus. Viime kauden kuudessa kohtaamisessa Atlético teki yhteensä neljä maalia Barcelonan kolmea vastaan. Lisäksi Barca on tällä kaudella päästänyt kaiken kaikkiaan La Ligassa vain kahdeksan maalia. Atléticokin on päästettyjen maalien tilastossa sarjan kolmanneksi paras ryhmä.

Vielä on mainittava pari sanaa juhlatilaisuudesta. Ennen alkuvihellystä Lionel Messi tullaan palkitsemaan. Syynä on viime syksynä rikottu La Ligan kaikkien aikojen maaliennätys. Palkitsemistilaisuus osuu hieman ironisesti ajankohtaan, jolloin Messin ja Luis Enriquen sanotaan olevan riidoissa, ja Messiä viedään siirtohuhuissa milloin mihinkin.