Nykyään Japanin maajoukkueen päävalmentajana toimiva Javier Aguirre antoi lausunnon, jonka mukaan hän ei ole syyllistynyt ottelun manipulaatioyritykseen. Syytökset pohjautuvat Real Zaragozan ja Levanten väliseen otteluun kaudella 2011-11. Kauden viimeisessä ottelussa Aguirren luotsaama Zaragoza otti 2-1-voiton. Ottelu liputettiin myöhemmin tutkittavaksi.

– Työskentelin Espanjassa 12 vuotta. En ole koskaan tehnyt mitään epäeettistä tai epäammattimaista. Voittamiseen tarvitaan vain yritystä. En anna kenellekään lahjoja, enkä pyydä niitä, Aguirre sanoi Japanin jalkapalloliiton tiloissa.

– Teen yhteistyötä syyttäjien kanssa ja puolustan itseäni loppuun asti. Pelaajat, jotka olivat mukana siinä ottelussa, pelaavat edelleen joka viikonloppu. Zaragozan johtajat tekevät edelleen samaa työtä. Sen ottelun tuomari viheltää edelleen. Miksen minä saisi tehdä omaa työtäni? Olen syytön, kunnes toisin todistetaan, ja minulla on oikeus työntekoon.

– Se oli ihan samanlainen kuin mikä tahansa muukin ottelu. Valmistin joukkueeni voittoon, ja tein vaihdot voittoa tavoitellen. Toisen joukkueen maalivahti teki muutaman hyvän torjunnan, mutta hän ei voinut mitään maaleillemme, koska ne olivat hienoja maaleja.