On torstai, eli Viikon pelaajan aika. Aiemmin tälle palstalle on valittu paljon hyökkääviä pelaajia. Nyt on puolustavan pelaajan vuoro. Ensimmäinen Viikon pelaajaksi valittu maalivahti on Málagan Carlos Kameni.

30-vuotiaan Kamenin uran piti olla jo laskusuunnassa. Kamerunilainen toimi monen vuoden ajan Málagassa kakkosmaalivahtina Willy Caballeron takana. Kaudella 2011-12 hän pelasi yhdeksän liigaottelua, seuraavalla kaudella kolme, ja viime sesongilla sama tilasto näytti jo puhdasta nollaa. Kesällä Caballero myytiin Manchester Cityyn. Uudeksi ykkösvahdiksi hankittiin Meksikon maajoukkueen Guillermo Ochoa. Tai niin ainakin luultiin, että Ochoa olisi ykkönen, ja Kameni kuluttaisi tuttuun tapaan penkkiä.

Toisin kävi. Kameni nimettiin tolppien väliin kauden avausotteluun Athletic Bilbaoa vastaan. Tuloksena nollapeli. Kameni sai jatkaa. Toisella kierroksella tuli 0-3-takkiin Valencialta. Siitä huolimatta Kameni pelasi myös kolmannella kierroksella. Ja neljännellä, viidennellä, kuudennella… Yhtäkkiä tilanne onkin se, että Kameni on pelannut kauden jokaisen liigaottelun, ja Ochoa on saanut vastuuta ainoastaan Copa del Reyssä. Vaikka kausi on kohta vasta puolivälissä, Kameni on pian pelannut jo enemmän kuin kolmella viime kaudella yhteensä.

Sille on syynsä, miksi Ochoa on joutunut istumaan penkillä. Kameni on pelannut hyvin. 15 pelissä Málaga eli Kameni on päästänyt 14 maalia. Ainoastaan Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid ja Valencia ovat pystyneet parempaan. Toki on nostettava hattua Málagan koko joukkueen kollektiiviselle puolustuspelaamiselle, mutta siitäkin huolimatta Kameni on ollut hyvä.

Optan tilastojen mukaan Kameni on torjuntaprosenttitilastossa neljäntenä. Hänen edellään ovat Deportivo La Coruñan Fabricio, Barcelonan Claudio Bravo ja Valencian Diego Alves. Kärkivahdeista Kameni on kuitenkin aivan omilla luvuillaan torjuttujen laukausten määrässä.

Tarkastellaanpa tarkemmin viime viikonloppua. Málaga pelasi lauantaina Celta Vigoa vastaan. Celta laukoi kahdeksan kertaa maalia kohti. Jokainen kuti tuli rangaistusalueen sisältä. Kameni torjui kaiken ja johdatti joukkueensa 1-0-voittoon. Kaiken lisäksi Kameni syötti suhteellisen hyvin pallot omille. Kamenin tärkeys tulee esiin, kun katsotaan ylipäätään Málagan voittoja. Kahdeksasta voitosta seitsemän on tullut yhden maalin erolla. Nollapelejä Kameni on kaiken kaikkiaan pitänyt seitsemän tällä kaudella.

Kameni ei ole 186-senttisenä erityisen ulottuva maalivahti. Hänen vahvuutensa ovat keskityspallojen hakemisen sijaan puhtaasti torjumisessa. Marraskuun lopussa kokenut vahti antoi näytteen reflekseistään, kun hän nappasi Cristiano Ronaldon lähietäisyydeltä tulleen vedon kiinni.

Alla vielä parhaita paloja Kamenin uran varrelta.

Viikon pelaajat järjestyksessä

José Giménez (juttu)
Carlos Bacca (juttu)
Lionel Messi (juttu)
Carlos Vela (juttu)
Shkodran Mustafi (juttu)
Karim Benzema (juttu)