Eero Markkasen Real Madrid Castillaa tällä hetkellä valmentava Zinédine Zidane aikoo urallaan ylöspäin. Ennen nykyistä päävalmentajapestiään hän toimi Carlo Ancelottin apuvalmentajana Realin edustusjoukkueessa.

– Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti tehdä jotain muuta ja hallita joukkuetta. Nyt mietin vain tätä kautta ja nousupaikan saavuttamista, koska se on tavoitteemme. Mutta katsotaan ensi vuonna, Zidane sanoi Canal+:lle.

42-vuotias ranskalainen myönsi, että Valioliiga kiinnostaa, sillä Englannissa managerien työnkuva on erilainen kuin Manner-Euroopassa.

– Pelaajana minua houkutti siirtyä Englantiin. Valmentajana, miksi ei? Se on sarja, jossa englantilaistyyppisillä managereilla on paljon valtaa. Sellainen kiinnostaa minua.

Zidane nousee kyllä urallaan ylöspäin mutta pysyy Realin seuraorganisaation sisällä, mikäli asiaa kysytään Karim Benzemalta.

– Toivon, että jonain päivänä Zidane valmentaa minua Real Madridissa. Seurasin häntä läheltä viime kaudella, kun hän oli apuvalmentajana. Vietimme paljon aikaa yhdessä, Benzema sanoi France Footballin haastattelussa.

– Hän tuo paljon sekä urheilullisessa että inhimillisessä mielessä, koska hän on hyvä ihminen. Pidän häntä veljenäni. Toivon todella, että hän valmentaa edustusjoukkuetta jonain päivänä.

– Carlo Ancelottin kanssa hän onnistui ottamaan paineita pois pelaajilta Real Madridin kaltaisessa seurassa. Hänessä on rauhallisuutta, joka siirtyy itsestään joukkueeseen.