Thierry Henry on ilmoittanut ripustavansa nappulakengät naulaan. 37-vuotias hyökkääjä ehti paukuttaa maaleja Barcelonassa kolmen kauden ajan vuosina 2007-10.

Barcelonassa Henry pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 127 ottelua, joissa syntyi 49 maalia ja 27 maalisyöttöä. Ennen 24 miljoonan euron siirtoa Barcelonaan Henry takoi maaleja Arsenalissa, jonka paidasta hänet muistetaan kenties parhaiten. Henry pelasi Tykkimiehissä 254 Valioliiga-ottelua, joissa hän iski 174 maalia. Uransa viimeiset vuoden Henry pelasi New York Red Bullsissa. Hyökkääjä teki lyhyen paluun Valioliigaan kaudella 2011-12 pelattuaan neljässä Arsenalin Valioliiga-ottelussa.

Henryn työt jatkuvat Sky Sportsin asiantuntijana. Hyökkääjän mukaan pelaajauran päättäminen oli vaikea päätös, mutta hän uskoo tuovansa lisäarvoa asiantuntijana.

– On vaikeaa jättää rakastamasi peli taaksesi. Olen kuitenkin sinut asioiden kanssa, mitä olen tehnyt lajin parissa. Minulla ei ole tarvetta katua, Henry muotoili.

– Uskon pystyväni antamaan vielä paljon tälle lajille. Lopetan pelaajaurani, enkä ole nyt sidoksissa mihinkään joukkueeseen. Miksi en siis antaisi näkemystäni lajista televisiossa ja auttaisi ihmisiä ymmärtämään asioita?

Henry voitti Valioliigan maalikuninkuuden neljästi. Valioliigan mestaruuspyttyä ranskalaiskärki pääsi nostamaan kahdesti. La Ligan mestaruuden Henry voitti Barcelonassa kahdesti. Barcassa vyölle napsahti myös Mestarien liigan voitto.

Ranskan maajoukkuetta Henry edusti 123 ottelussa, joissa hän teki 51 maalia. Hyökkääjä voitti Ranskan paidassa sekä MM- että EM-kultaa.

Toimittajan sana

Hieno pelaaja, joka teki hienon uran. Harvassa ovat ne ihmiset, joilla on pahaa sanottavaa Thierry Henrysta. Ranskalainen oli parhaimmillaan Arsenalissa, jossa pelitapa rakennettiin Henryn vahvuuksien ympärille. Barcelonassa räjähtävyys ei ollut enää ihan samaa luokkaa, eikä pelitapakaan tukenut täysin Henryn vahvuuksia. Siitä huolimatta hän täytti paikkansa yleensä vasemman laidan hyökkääjänä. Tuohon aikaan Barcelonan hyökkäys muodostui Henryn, Samuel Eto’on ja Lionel Messin ympärille. Viimeisellä Barca-kaudellaan Henry alkoi jo kuluttaa enemmän penkkiä, sillä Pedro alkoi lyödä itseään läpi, ja kokoonpanosta löytyi tuolloin myös Zlatan Ibrahimovic.