Copa del Reyssä pelataan pääsystä 16 parhaan joukkoon. Barcelonan ja Huescan välinen toinen osaottelu tarjoaa Luis Enriquelle mahdollisuuden peluuttaa vähemmän peliaikaa saaneita.

Poissaolot

Barcelona

Thomas Vermaelen (loukkaantunut)
Neymar (loukkaantunut)
Dani Alves (loukkaantunut)

Huesca

Guillem Martí (loukkaantunut)
Juanjo Camacho (loukkaantunut)
Enrique Rausell (rotaatio)

Edelliset ottelut

Barcelona

Getafe – Barcelona 0-0 (La Liga)
Barcelona – PSG 3-1 (Mestarien liiga)
Barcelona – Espanyol 5-1 (La Liga)

Huesca

Huesca – Trival Valderas 6-1 (Segunda B)
Huesca – Fuenlabrada 0-0 (Segunda B)
Conquense – Huesca 0-0 (Segunda B)

Edellinen keskinäinen ottelu

Huesca – Barcelona 0-4 (Copa del Rey)

Arvio

Barcelona ja Huesca taistelevat pääsystä Copa del Reyn 16 parhaan joukkoon. Taistella on ehkä vähän väärä ilmaisu. Ensimmäinen osaottelu päättyi Barcan 4-0-voittoon, joten tämä ottelupari on kaiken järjen mukaan taputeltu.

Kolmannella sarjaportaalla majailevan Huescan pelaajille visiitti Camp Noulle tarjonne ikimuistoisen elämyksen. Barcelona sen sijaan hyötyy ottelusta sikäli, että Enriquellä on nyt erinomainen mahdollisuus kokeilla uusia taktisia elementtejä sekä antaa peliaikaa kakkosmiehille ja junioreille.

Ensimmäisessä osaottelussa kukaan Barcan nimekkäästä hyökkäystriosta ei ollut edes kokoonpanossa. Nyt Neymar on varmuudella sivussa loukkaantumisen takia, mutta on todennäköistä, että myös Lionel Messiä ja Luis Suárezia lepuutetaan. Se taas avaisi näyttöpaikan Pedron ja Munir El Haddadin kaltaisille hyökkääjille. Oikeana pakkina loukkaantuneen Dani Alvesin tilalla nähdään todennäköisesti Douglas. Myös hänellä on merkittävä näyttöpaikka tulevaisuutta ajatellen.

Odotettavissa on pelailua, jossa Huesca antaa kaikkensa, ja Barcelona pelaa säästöliekillä. Vaikka itse peli ei tarjoaisi Clásicon kaltaista viihdettä, vähemmän vastuuta saaneiden pelaajien otteita kannattaa seurata mielenkiinnolla.