Europelit jatkuvat vasta helmikuussa, mutta näin arvontojen jälkeen on jo hyvä aloittaa spekulaatiot ottelupareista. Käydäänpä parit yksi kerrallaan läpi.

Manchester City – Barcelona

Yksi Mestarien liigan neljännesvälierien kovimmista ellei se kaikkein kovin pari. Sama parivaljakko otti yhteen viime kaudella. Barcelona voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa maalein 2-0. Jokainen muistanee Martín Demichelisin ulosajon ja sitä seuranneen Lionel Messin maalin. Ottelun jälkeen yleensä rauhallinen Manuel Pellegrini haukkui ruotsalaisen erotuomarin täysin lyttyyn. Toinen osaottelu päättyi Barcan voittoon lukemin 2-1, ja jälleen City päätti ottelun vajaamiehisenä. Tällä hetkellä Barcelona on La Ligassa toisena ja City Valioliigassa niin ikään kakkospaikalla. Lähtötilanne on se, että Barcelona on suosikki, mutta Cityn jatkopaikka ei olisi valtava yllätys. Arvio: Barcelona jatkoon.

Schalke – Real Madrid

Toinen tuttu pari viime kaudelta. Madridissa tälle arvontatulokselle hymyiltäneen maireasti. Saksassa tunnelmat tuskin ovat yhtä hilpeät. Viime sesongilla juurikin tämä samainen ottelupari pyörähti samassa pudotuspelivaiheessa käyntiin Saksassa. Real haki historian isoimman vierasvoittonsa Mestarien liigan pudotuspeleissä 6-1-lukemin. BBC-ketjusta jokainen paukutti kaksi maalia. Toinen osaottelu päättyi sentään vähän hillitymmin Realin 3-1-voittoon. Tällä hetkellä Schalke on Bundesligassa kuudentena, kun taas Real porskuttaa La Ligan kärkipaikalla. Juuri nyt mikään ei viittaa siihen, että Schalke pystyisi haastamaan Los Blancosia. Arvio: Real Madrid jatkoon.

Bayer Leverkusen – Atlético Madrid

Bayer Leverkusen on huomattavasti vahvempi nyt kuin viime kaudella Sami Hyypiän alaisuudessa. Joukkue on Bundesligassa kolmantena, ja Mestarien liigassa lohkovoitto jäi lopulta vain kahden pisteen päähän. Toisaalta Leverkusenilla oli suhteellisen helppo alkulohko, ja nyt se saa vastaansa todella kovan joukkueen. Viime kauden finalisti ja La Ligan voittaja on tällä hetkellä Espanjan pääsarjassa kolmantena. Lähtökohtaisesti näiden joukkueiden välillä on selvä tasoero. Arvio: Atlético Madrid jatkoon.

Torino – Athletic Bilbao

Athletic ei yltänyt Mestarien liigan pudotuspeleihin, mutta lohkovaiheen päätöskierroksen voitto takasi paikan Eurooppa-liigan jatkopeleissä. Vastustaja on mielenkiintoinen, sillä Torino pelasi samassa alkulohkossa HJK:n kanssa. Torino ei ole enää se sama Torino, joka viime kaudella taisteli Serie A:ssa europaikoista. Joukkueen parhaat hyökkäyspään pelaajat myytiin, ja nyt Torino taistelee putoamista vastaan. Athletic sen sijaan on syksyn mittaan parantanut otteitaan. Arvio: Athletic Bilbao jatkoon.

Sevilla – Borussia Mönchengladbach

Eurooppa-liigan hallitseva mestari Sevilla on kova joukkue, mutta niin on Gladbachkin. Tällä hetkellä joukkue on Bundesligassa neljäntenä. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Gladbach selvitti kaikki kuusi otteluaan ilman tappioita. Villarrealin kanssa saksalaisryhmä pelasi kaksi tasapeliä. Toisaalta, vaikka Sevilla oli omassa lohkossaan kakkonen, se lienee hienoinen suosikki tässä otteluparissa. Joka tapauksessa tasaista peliä on odotettavissa, aivan kuten Torinon ja Athleticin väännössäkin. Arvio: Sevilla jatkoon.

Villarreal – Salzburg

Keltainen sukellusvene vastaan energiajuomayhtiö. Siinä lyhyesti ja ytimekkäästi homman nimi. Villarreal jäi omassa alkulohkossaan Gladbachin taakse toiseksi, kun taas Salzburg voitti oman alkulohkonsa. Itävaltalaisia ei kannata aliarvioida. Lohkovaiheessa Salzburg voitti kuudesta ottelustaan viisi ja pelasi yhden tasan. Maaleja joukkue paukutti 21, eli sellaiset 3,5 ottelua kohden. Salzburgin riveistä löytyy kaksi kovaa maalinsylkijää: turnauksen maalipörssiä kahdeksalla osumalla johtava Alan ja Espanyolissa sekä Barcelonassa oppinsa saanut Jonathan Soriano. Toisaalta ihan heikko ei ole Villarrealkaan. Joukkue voitti viime viikonloppuna vieraskentällä Atlético Madridin, ja tällä hetkellä sarjasijoitus La Ligassa on kuudes. Arvio: Villarreal jatkoon.