Barcelonassa uransa parhaat vuodet pelannut Ronaldinho paljasti El Enganchelle antamassaan haastattelussa, että hänen uransa olisi voinut ottaa ihan erilaisen suunnan, mikäli Sandro Rosell ei olisi aikoinaan noussut Barcelonan hallitukseen.

– Ennen kuin mitään tarjouksia tuli, hän kysyi minulta tulisinko pelaamaan Barcelonaan, jos he voittaisivat puheenjohtajavaalit. Minä vastasin ”kyllä”.

– Olin jo lähes matkalla Manchester Unitediin. Sopimuksesta puuttui vain yksityiskohtia. Viimeisellä minuutilla Rosell soitti ja sanoi, että he voittivat vaalit. Sen jälkeen kaikki tapahtui nopeasti.

Lopulta Ronaldinho pelasi Barcelonassa viiden kauden (2003-08) aikana yhteensä 198 ottelua, joissa syntyi 91 maalia ja 52 maalisyöttöä.

– Halusin pelata Barcelonassa. Kun allekirjoitin sopimuksen, en tuntenut paineita, tunsin iloa. Sain tilaisuuden, jota kaikki pelaajat toivovat: pelata Barcelonan kaltaisessa suurseurassa.

– Sain tilaisuuden seurata idolieni jalanjälkiä. Olin ylpeä päästessäni pelaamaan samaan paikkaan, jossa Romario, Ronaldo ja Rivaldo olivat pelanneet. Sain tilaisuuden olla Barcelonan uusi R. Pidin siitä.