La Ligan 13. kierroksen ehdoton helmi pelataan sunnuntai-iltana, kun Valencia isännöi Barcelonaa. Ottelu alkaa klo 22.

Poissaolot

Valencia

João Pereira (loukkaantuminen)

Barcelona

Thomas Vermaelen (loukkaantuminen)
Andrés Iniesta (loukkaantuminen, epävarma)

Edelliset ottelut

Valencia

Levante – Valencia 2-1 (La Liga)
Valencia – Athletic Bilbao 0-0 (La Liga)
Villarreal – Valencia 1-3 (La Liga)

Barcelona

Apoel – Barcelona 0-4 (Mestarien liiga)
Barcelona – Sevilla 5-1 (La Liga)
Almería – Barcelona 1-2 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Valencia 2-3 (La Liga, 1.2.14)

Arvio

Vielä jokunen viikko takaperin innokkaimmat olisivat saattaneet pitää Valenciaa jopa suosikkina. Joukkue kulki voitosta toiseen, kun taas Barcelonan ja Lionel Messin peli ei kulkenut. Luis Enrique reagoi alavireisyyteen muutamalla muutoksella, ja joukkueen kurssi kääntyi. Messi siirtyi oikealle laidalle ja nyt argo on kahdessa edellisessä ottelussa juhlinut hattutemppua.

Valencia puolestaan hävisi viime kierroksella Levantelle paikallistaiston, ja sitä edeltävällä kierroksella joukkue jäi kotonaan tasapeliin Athletic Bilbaon kanssa. Asetelmat ovat nopeasti kääntyneet, mutta Lepakoita ei silti kannata aliarvioida. Joukkue on edelleen sarjassa neljäntenä. Päävalmentaja Nuno Espírito Santo, jota miehen agentti Jorge Mendes myös uudeksi José Mourinhoksi tituulerasi, saapui kesällä Valenciaan, ja sen jälkeen joukkueen yleisilme on muuttunut silmissä.

Toki myös Shkodran Mustafin, Nicolás Otamendin ja André Gomesin tapaiset nappihankkinnat ovat osasyyllisiä Valencian pirteään habitukseen. On kuitenkin huomioitava, että myös useat seuraa pidempään edustaneet pelaajat ovat puhjenneet kukkaan tällä kaudella. Etunenässä Dani Parejo ja Paco Alcácer. Ensin mainittu on tosin palannut vasta pelikuntoon, joten miestä ei välttämättä avauksessa nähdä. Voi myös olla, että Álvaro Negredo vie Pacon paikan avauksesta.

Barcelonan kausi on ollut hyvä muttei erinomainen. Edelliset kaksi peliä ovat näyttäneet culéjen näkökulmasta erittäin hyvältä. On mielenkiintoista nähdä, pelaako Messi jälleen enemmän oikealla laidalla, ja Luis Suárez keskellä. Näin voisi ainakin olettaa, sillä Sevilla- ja Apoel-ottelut olivat kenties kauden parasta Barçaa. Nuori, joskin loistavan alkukauden pelannut José Gayá tarjonnee laidalla argolle ehkä miellyttävämmän vastuksen kuin Otamendi ja Mustafi.

Paljon on ollut puhetta Messistä, mutta voi olla, että kamppailu ratkeaa kentän toisella laidalla. Antonio Barragánia on aiemminkin urallaan viety kuin märkää rättiä, ja nyt vastassa on sentään Neymar.

Valencia ei ole ehkä viime vuosina ollut entisensä, mutta se on silti tarjonnut Blaugranalle aina hyvän vastuksen, eikä ole lähtenyt peruuttelemaan. Nunon aikana tähän tuskin tulee muutosta. Jos Valencia pelaa omaa dynaamista peliään, on Lepakoilla kaikki mahdollisuudet yllättää Kyprokselta vastikään palannut Barcelona. Vierasvoitto lienee kuitenkin Blaugranan piristynyt peli-ilme huomioiden kaikkein todennäköisin tulos.