Barcelonan ja Sevillan välinen ottelu tullaan aina muistamaan pelinä, jossa tehtiiin historiaa. Lionel Messi viimeisteli hattutempun ja nousi La Ligan kaikkien aikojen maalintekijäksi. Ensimmäinen osuma nosti Messin tasoihin Telmo Zarran kanssa, toisella mentiin ohi, ja kolmas oli vain bonusta. Maalinteossa onnistuivat myös Neymar (1+2) ja Ivan Rakitic. 5-1-päättyneessä ottelussa Sevillan ainokainen syntyi Jordi Alban lapikkaasta omaan maaliin.

Barcelona aloitti ottelun korkealla intensiteetillä. Seitsemännellä peliminuutilla Daniel Carrico rappasi rajusti Messiä rangaistusalueen rajalla. Erotuomari antoi kuitenkin pelin jatkua.

Hetkeä myöhemmin Rakiticin syöttö kimposi katkomaan tulleen Sevilla-pelaajan kautta Messille. Kirppu laukoi paikaltaan, Beto torjui. 11. minuutilla pystypallo tavoitti puolestaan Luis Suárezin. Beto tuli erinomaisesti vastaan ja peitti uruguaylaisen maalintekopaikan.

Kymmenen minuuttia edellisestä, ja Camp Nou räjähti suosionosoituksiin. Éver Banega rikkoi Messiä rangaistusalueen rajan tuntumassa. Messi laukoi tilannetta seuranneen vapaapotkun yläkulmaan.

Barcelona jatkoi aktiivista pelaamista, jossa pelinopeus oli melko korkealla. Sevilla kuitenkin puolusti niin hyvin, ettei Barca päässyt hetkeen kunnon maalipaikoille.

Hetkeä ennen taukoa Barcan koko hyökkäystrio juoksi kohti Sevilla-maalia. Neymar olisi ollut vasemmalla vapaana, mutta Suárez päätti yrittää jakaa oikealle puolelleen Messille. Puolustus pääsi väliin, ja tilanne kuivui kasaan.

Hetkeä myöhemmin pitkällä syötöllä tavoitettiin linjan taakse karannut Alba. Vasen pakki onnistui vielä ujuttamaan pallon Beton jalkojen välistä, mutta vieraiden puolustus onnistui estämään takaiskun. Tilannetta seuranneen kulmapotkun jälkeen Dani Alves vapautti Neymarin hyvään paikkaan, mutta Barcan tämän kauden paras maalintekijä epäonnistui viimeistelyssään.

Sevilla nousi tasoihin heti toisen jakson alussa. Alves ja Gerard Piqué eivät saaneet kiinni Vitoloa, joka keskitti vasemmalta laidalta maalille. Lopulta pallo pomppi Alban jalasta omaan maaliin.

Barca kuittasi välittömästi. Suárez hankki vapaapotkun, Xavi lähetti keskityksen maalille ja Neymar puski alakulmaan. Maali oli Neymarin kauden 11:s La Ligassa.

Seuraava 10-minuuttinen mentiin päästä päähän. Tilanteita rakennettiin, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt varsinaisille maalipaikoille.

Vaikka maaleja ei ole syntynyt, Suárezista on kuoriutumassa erinomainen maalien syöttäjä. 65. minuutilla pallo pelattiin boksiin uruguaylaiselle. Suárez odotti samaan aikaan kun Rakitic juoksi kohti taka-aluetta. Nappikeskitys tavoitti kroatialaisen, joka puski riman kautta sisään. Lajin eettisen koodiston mukaisesti Rakitic ei tuulettanut vanhaa seuraansa vastaan tehtyä osumaa.

Hetkeä myöhemmin Suárez nosti ulkosyrjällään pallon linjan yli ja vapautti Alban maalintekoon. Puolustajan yritys karkasi ohi maalin.

Ja sitten tehtiinkin historiaa. Positiivisen tilanteenvaihdon jälkeen Barcan koko hyökkäystrio oli jälleen menossa kohti Beton maalia. Suárez olisi ollut helpommassa paikassa oikealla, mutta Messi syötti ahtaampaan rakoon vasemmalle. Pallo löysi tiensä Neymarille, joka jatkoi takatolpalle. Suárez oli tehdä avausmaalinsa Barca-paidassa, mutta Messi ehti ensin ja liukui pelivälineen tyhjiin. Maali oli Messin illan toinen ja hänen uransa 252:s La Ligassa. Kukaan muu ei ole pystynyt samaan.

Kuutisen minuuttia myöhemmin sama kaksikko iski jälleen. Messi pujotteli tiensä ohi muutaman Sevilla-puolustajan, käytti palloa Neymarilla ja laukoi Beton ulottumattomiin. Hattutemppu nosti Kirpun maalimäärän 10:een tämän kauden liigassa. Juuri ennen täyttä aikaa neljäskin osuma oli kohtuullisen lähellä, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui päin Betoa.

Voiton myötä Barcelona on tämänkin kierroksen jälkeen kaksi pistettä Real Madridia perässä. Real voitti aiemmin lauantaina Eibarin maalein 4-0. Sevilla sen sijaan saattaa menettää asemiaan. Ennen kierroksen muita otteluita joukkue on viidentenä. Illan ottelu oli Sevillalle kolmas putkeen ilman voittoa.

Toimittajan sana

Pelissä mentiin yllättävän paljon päästä päähän. Sitä osattiin odottaa, että Sevilla hyökkäisi positiivisten tilanteenvaihtojen hetkillä nopeasti. Se sen sijaan oli yllättävää, että myös Barcelona pyrki yllättävän usein hyökkäämään nopeasti pystyyn.

Barca loi melko paljon tilanteita, mutta viimeistelyssä oli jälleen parannettavan varaa, kunnes pelikello näytti 64 minuuttia. Rakitic ja Messi iskivät yhteensä kolme maalia 13 minuutissa. Barcan kannalta parasta on se, että Messin kehonkieli näytti ennätysmaalin jälkeen jossain määrin vapautuneemmalta.

Messistä puhutaan hänelle kokonaan varatussa jutussa enemmän, joten ei puhuta tässä yhteydessä Kirpusta sen enempää. Sanotaan vain, että hattutemppu oli melko tyylikäs tapa juhlistaa ennätysiltaa.