Ajax isännöi tänään Barcelonaa Mestarien liigan alkulohkovaiheen ottelussa. Peli on hyvin mielenkiintoinen, sillä Barca hävisi edellisellä kierroksella PSG:lle, joka johtaa lohkoa.

– Ajaxilla on nuori mutta hieno joukkue, joka tietää, miten tällaisiin otteluihin pitää suhtautua. Ennen kaikkea se on neljäs ottelu ja ratkaiseva, koska se määrittelee, miten tästä eteenpäin pitää pelata. Se on ratkaiseva myös siksi, että hävisimme Pariisissa, Barcelonan urheilujohtaja Andoni Zubizarreta sanoi lentokentällä.

Erinomaisen alkukauden jälkeen Barcelona on hävinnyt viimeisestä kuudesta ottelustaan kolme, jos Katalonian Supercupia ei oteta mukaan. Viime viikonloppuna joukkue hävisi Celta Vigolle.

– En ole sitä mieltä, että joukkueemme peli on mennyt taaksepäin. Kun johdimme sarjaa (La Ligaa), viesti oli, ettemme ole vielä saavuttaneet mitään ja että olemme kasvuvaiheessa. Kokoonpanossa oli muutoksia, meillä oli uusi valmentaja, ja olemme edelleen siinä prosessissa. Ykköspaikka tuo rauhallisemman ympäristön, mutta vaatimukset pysyvät samoina.

– Jos katsomme 20 vuotta taaksepäin, aina on sanottu ja kirjoitettu samoja asioita, kun olemme hävinneet kaksi ottelua putkeen. Sellainen puhe on yhtä vanhaa kuin jalkapallo.

Ajaxin ja Barcelonan välinen ottelu alkaa klo 21.45 Suomen aikaa. Lue otteluennakko täältä.