Viime vuoden vastaavassa ottelussa Ajax voitti Barcelonan. Miten käy nyt, kun Barca on viime kauteen nähden vahvistunut entisellä Ajaxin maalitykillä?

Poissaolot

Ajax

Viktor Fischer (loukkaantunut)

Barcelona

Thomas Vermaelen (loukkaantunut)
Andrés Iniesta (loukkaantunut)
Jérémy Mathieu (loukkaantunut)
Sergi Roberto (loukkaantunut)
Jordi Alba (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Ajax

Ajax – Dordrecht 4-0 (Eredivisie, 1.11.14)
Urk – Ajax 0-4 (Hollannin Cup, 28.10.14)
Ajax – Eagles 3-1 (Eredivisie, 25.10.14)

Barcelona

Barcelona – Celta Vigo 0-1 (La Liga, 1.11.14)
Barcelona – Espanyol 2-1 rp. (Katalonian Supercup, 29.10.14)
Real Madrid – Barcelona 3-1 (La Liga, 25.10.14)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona – Ajax 3-1 (Mestarien liiga, 21.10.14)

Arvio

Ajaxin ja Barcelonan väliseen mittelöön liittyy parikin mielenkiintoista seikkaa. Aloitetaan lohkotilanteesta. Kolmen pelin jälkeen F-lohkoa johtaa Paris Saint-Germain, joka on kerännyt seitsemän pistettä. Barcelona on kuudessa, Ajax kahdessa ja Apoel yhdessä pisteessä. Toisin sanoen sekä Ajax että Barcelona kaipaavat pisteitä, Ajax tosin vielä enemmän. Jos Barcelona ja PSG voittavat, Ajax ja Apoel ovat varmuudella ulkona.

Toinen mielenkiintoinen aspekti henkilöityy Luis Suáreziin. Uruguaylainen paukutti Ajaxin paidassa 68 maalia 111 ottelussa ennen siirtymistään Liverpooliin. Kuten Niklas Moisander sanoi, Amsterdamissa Suárez muistetaan sankarina, kaikista puremiskohuista huolimatta.

Suárezin pelaamista on ollut mielenkiintoista seurata. Hyökkääjä on ehtinyt pelata Barcan paidassa kolme peliä, joissa takkiin on tullut kahdesti. Sattumaa? Toistaiseksi Suárezin pelaaminen on näyttänyt epämukavalta ja -tietoiselta. Yhteispeli muiden pelaajien kanssa kehittynee pikku hiljaa, mutta Barcelonan kokoisessa seurassa ei ole kovin paljon aikaa totutteluun.

Viime vuonna Ajax onnistui kampeamaan Barcelonan nurin. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Barca dominoi koko ottelua, eikä Ajax oikein missään vaiheessa saanut juonesta kiinni. Vaikka Barcelonalla on useita loukkaantumishuolia, on vaikeaa nähdä, että Ajax voisi toistaa viime kauden temppunsa.