Real Madrid varmistaa paikkansa Mestarien liigan jatkopeleissä, mikäli se voittaa tänään Liverpoolin. Tehtävän ei pitäisi olla erityisen haastava, jos Liverpool pelaa yhtä heikosti kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Poissaolot

Real Madrid

Jesé (loukkaantunut)
Fábio Coentrão (loukkaantunut)
Daniel Carvajal (loukkaantunut)
Gareth Bale (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Liverpool

Mamadou Sakho (loukkaantunut)
Suso (loukkaantunut)
Jon Flanagan (loukkaantunut)
Daniel Sturridge (loukkaantunut)
José Enrique (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Granada – Real Madrid 0-4 (La Liga, 1.11.14)
Cornellà – Real Madrid 1-4 (Copa del Rey, 29.10.14)
Real Madrid – Barcelona 3-1 (La Liga, 25.10.14)

Liverpool

Newcastle – Liverpol 1-0 (Valioliiga, 1.11.14)
Liverpool – Swansea 2-1 (Liigacup, 28.10.14)
Liverpool – Hull 0-0 (Valioliiga, 25.10.14)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool – Real Madrid 0-3 (Mestarien liiga, 22.10.14)

Arvio

Paljon pitää tapahtua, että Liverpool voittaisi Real Madridin Santiago Bernabéulla. Real oli jo viime kaudella hyvä, mutta tämän kauden pienen kompuroinnin jälkeen Real on ollut mykistävä. La Ligassa 10 ottelusta kahdeksan voittoa maalierolla 37-10. Mestarien liigassa kolme voittoa kolmesta maalierolla 10-2. Jos joukkue tekee keskimäärin lähemmäs neljä maalia per peli, se on lähtökohtaisesti melko vahvoilla.

Samaan aikaan Liverpoolin kone on yskinyt pahasti. Valioliigassa joukkue on jäänyt jo 12 pistettä kärjestä, ja Mestarien liigassa Pool on onnistunut keräämään vain kolme pistettä ensimmäisestä kolmesta ottelustaan. Luis Suárezin lähdön jälkeen maalinteko on tuottanut suuria vaikeuksia. Mario Balotelli ei ole pystynyt lunastamaan kannattajien odotuksia, jotka nousivat Daniel Sturridgen loukkaantumisen myötä epärealistisenkin suuriksi.

Tänään Real voi pelata melko vapautuneesti, sillä lohkotilanne on sille hyvin suosiollinen. Liverpool sen sijaan kaipaa kipeästi pisteitä. Gareth Balen pelaaminen on epävarmaa, mutta se ei oikeastaan muuta asetelmia suuntaan tai toiseen. Real on joka tapauksessa ehdoton ennakkosuosikki.