Real Madrid kaatoi Liverpoolin Mestarien liigan lohkovaiheen neljännellä kierroksella maalein 1-0. Karim Benzema vastasi illan ainoasta osumasta. Voitto varmisti Realin paikan Mestarien liigan jatkopeleissä.

Ottelu sai erikoisia piirteitä jo noin tunti ennen ottelua. Liverpool-manageri Brendan Rodgers oli ilmeisesti päättänyt, ettei joukkueella ole saumaa haastaa Realia, joten hän juoksutti kentälle niin sanotun kakkosmiehistön. Ehkä kaiken oleellisen kertoo se, että Poolin penkkimiehillä oli yhteensä 137 Mestarien liiga -ottelun kokemus, kun taas avauskokoonpanon pelaajat olivat pelanneet yhteensä 130:ssa Mestarien liiga -ottelussa.

Real loi ensimmäisen tilanteen kolmen minuutin pelin kohdalla. Isco ja Benzema pelasivat pallon James Rodríguezille, jonka laukauksen Simon Mignolet onnistui torjumaan kulmapotkuksi.

Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Benzema petasi paikan Cristiano Ronaldolle, joka tavoitteli uransa 71. maalia. Mignolet venyi kuitenkin jälleen hienoon torjuntaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Toni Kroosin vuoro hakeutua vetopaikkaan. Tällä kertaa Liverpool-puolustus onnistui blokkaamaan. Jatkotilanteessa Mignolet kävi poimimassa Marcelon keskityksen parempaan talteen.

Pari minuuttia edellisestä ja taas pallo pyöri vieraiden maalilla. Luka Modric syötti pystyyn Benzemalle, mutta Mignolet tuli hyvin vastaan ja ehti palloon ennen ranskalaista. Seuraavan laukauksen ampui Ronaldo. Tällä kertaa kuti tuli pienestä kulmasta, eikä Mignolet’lla ollut vaikeuksia torjunnassa.

Reilun 20 minuutin pelin kohdalla Liverpool alkoi pikku hiljaa nostaa prässiään. Real oli joutua hetkeksi vaikeuksiin, mutta Liverpool ei onnistunut päättämään hyvää prässipeliään maalipaikkaan.

Ja kun ei Liverpool onnistunut, Real iski. Keskiympyrästä pallo pelattiin eteenpäin Iscolle, joka käytti pelivälinettä Ronaldolla. Isco syötti boksin vasempaan laitaan Marcelolle, jonka nappikeskitys löysi takatolpalle syöksyneen Benzeman. Hyökkääjä viimeisteli jo kauden viidennen osumansa Mestarien liigassa.

34. minuutilla Ronaldo yritti ohittaa Mignolet’ta 25 metristä. Vapaapotku leijasi tyypilliseen tapaan erikoisesti, mutta belgialaisvahti onnistui torjumaan. Seuraavassa tilanteessa Raphaël Varane haki korkealla pystypallolla Benzemaa toppareiden välistä. Kolo Touré ehti väliin ja purki pallon kulmapotkuksi.

Seuraavaksi pystypallolla haettiin Ronaldoa. Nyt ei Touré ehtinyt väliin, mutta Ronaldo ei osunut palloon, joten Liverpool selvisi ilman toista takaiskua. Viitisen minuuttia myöhemmin Liverpool alkoi olla todellisessa rumputulessa. Marcelon laukauksen Mignolet torjui, Iscon ja Ronaldon kudit pysähtyivät puolestaan punapaitojen lihamuuriin.

Toisen puoliskon alussa Benzema ruokki jälleen Ronaldoa. Veto lähti suoraan syötöstä, mutta portugalilaiselle epätyypillisesti suoraan päin maalivahtia.

55. minuutilla Liverpoolin peli sai tietyllä tapaa kokonaan uutta virtaa. Joukkue nimittäin laukoi ensimmäistä kertaa ottelussa. Kuti vieläpä suuntautui kohti maalia, mutta Iker Casillasilla ei ollut vaikeuksia torjunnassa. Pari minuuttia myöhemmin tuli jo toinen laukaus. Adam Lallanan kuti boksin vasemmasta laidasta painui ohi maalin.

Vajaan tunnin kohdalla Sergio Ramos liukui kovaa Fabio Borinin jaloille. Tuloksena varoitus, ja Liverpoolille vapaapotku hyvästä paikasta. Borini laukoi itse: kuti muurin kautta kulmapotkuksi.

67 minuutin kohdalla Real loi vaihteeksi pari paikkaa. Ensin Benzema syötti Ronaldolle, joka laukoi päin Touréta. Seuraavassa tilanteessa Marcelo keskitti takatolpalle, mutta Benzeman yritys karkasi ohi maalin.

Pari minuuttia myöhemmin pallo pelattiin loukkaantumisesta toipuneelle Gareth Balelle. Walesilaisen yritys kilpistyi ylärimaan. Seuraavan kudin tarjoili Kroos. Painava kaukolaukaus karkasi yli ja ohi maalin.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Benzema pelasi Balen vauhtiin. Alberto Moreno ei pysynyt vauhdissa mukana, joten ex-sevillalaisen oli vedettävä jalat alta. Bale laukoi itse vapaapotkun, mutta Mignolet piti torjunnallaan Liverpoolin yhä mukana pelissä.

Kaikista maalipaikoistaan – 28 Liverpoolin neljää vastaan – huolimatta Real ei onnistunut lisämaaleja tekemään. Joka tapauksessa Los Blancos nappasi täydet pisteet ja varmisti paikkansa jatkopeleissä. Real on kerännyt neljästä pelistä täydet 12 pistettä. Lohkon toisessa pelissä Ludogoretsin lyönyt Basel on kuudessa pisteessä, Liverpool ja Ludogorets kolmessa.

Toimittajan sana

Käsittämätöntä, miten tällä tasolla laitetaan kentälle kakkosmiehistö ja luovutetaan ennen avauspotkua. Eikä kyse todellakaan ollut sitä, että Liverpool olisi jo varmistanut jotain alkulohkossa. Pool olisi tarvinnut kipeästi pisteitä, mutta ilmeisesti manageri Rodgers koki, ettei niitä olisi kuitenkaan tullut Realia vastaan. Silti. Liverpoolin leiri todennäköisesti haluaa, että seura mainittaisiin suurseurojen yhteydessä. Miten kukaan kuvittelee, että tällaisen teon jälkeen Liverpoolia voi pitää suurseurana?

Seurauksena oli tunnelmaltaan jokseenkin latistunut peli, jossa Real – kuten Keith Armstrongkin MTV:n studiossa sanoi – teki töitä vain silloin, kun oli pakko. Tilanne pysyi pitkään 1-0:ssa, mikä sai Rodgersin havahtumaan. 69. minuutilla sisään otettiin Steven Gerrard ja Raheem Sterling, kuusi minuuttia myöhemmin Coutinho. Siinä vaiheessa oli jo myöhäistä.