Ensimmäistä ja toista sarjatasoa hallinnoiva LFP valitsi palkintogaalassaan pelipaikkakohtaisten parhaiden pelaajien lisäksi reilun pelin palkintojen saajat.

Pelaajista palkinnon sai viime kaudella Sevillaa edustanut Ivan Rakitic. Kroatialainen pelasi erinomaisen kauden, ja etenkin syksyllä hän oli kenties sarjan paras pelaaja. 34 ottelussa kroatialainen teki 12 maalia, antoi 10 maalisyöttöä ja keräsi seitsemän varoitusta.

Reilun pelin joukkuepalkinto myönnettiin Real Sociedadille. Yksikään joukkue ei onnistunut pelaamaan koko kautta ilman ulosajoa, mutta Sociedadilta ja Barcelonalta ajettiin kauden aikana vain yksi pelaaja punaisella ulos. Keltaisia kortteja Sociedadin pelaajille näytettiin yhteensä 76, eli neljänneksi vähiten.

Toimittajan sana

Joukkuekohtainen reilun pelin palkinto on melko helppo päätellä varoitustilastoista. Pelaajakohtaisesti se puolestaan on enemmän tai vähemmän arpapeliä. Voidaanko valita pelaajaa, joka ei kuulu sarjan parhaimmistoon? Minkä verran varoitukset painavat vaakakupissa? Entä pelipaikka? Tällä kertaa valinta osui Rakiticiin.