Espanjan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoiva LFP valitsi vuotuisessa palkintogaalassaan Rafinhan viime kauden parhaaksi läpimurron tehneeksi pelaajaksi. Celta Vigossa lainalla pelannut Rafinha toimi joukkueensa hyökkäyspelin kapellimestarina. 32 ottelussa syntyi neljä maalia ja viisi maalisyöttöä. Kauden päätteeksi 21-vuotias palasi takaisin Barcelonaan.

Rafinha päihitti äänestyksessä Saúl Ñíguezin ja Jesén. Keskikentän pohjalla ja ajoittain topparina operoiva 19-vuotias Ñíguez pelasi viime kauden Rayo Vallecanossa – Rafinhan tavoin lainalla. Erinomainen pääpelaaja pelasi 34 ottelua, löi itsensä läpi ja palasi kauden jälkeen takaisin Atlético Madridiin.

Jesé, 21, oli ehdottomasti yksi kauden yllättäjistä. Real Madridin hyökkääjä ohitti nokkimisjärjestyksessä nopeasti Álvaro Moratan ja jopa Gareth Balella oli nuoren haastajan kanssa tekemistä. Jesé pelasi 18 ottelua, joista vain neljä avauksessa. Siitä huolimatta tehoja syntyi viiden maalin ja neljän maalisyötön edestä. Kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen, josta Jesé on pikku hiljaa toipumassa.

Toimittajan sana

Ehdokkaista kuka tahansa olisi voinut voittaa täysin ansaitusti. Jokainen pelasi omassa joukkueessaan ja omalla pelipaikallaan erinomaisen kauden. Ehkä Rafinhan valintaa puolsi se, että hän nosti niin selvästi Celta Vigon pelaamisen tasoa. Tällä kaudella nuorukainen on saanut yllättävän vähän vastuuta Celtasta tutun valmentajan (Luis Enriquen) alaisuudessa.