Diego Simeone on valittu sarjaa hallinnoivan LFP:n palkintogaalassa viime kauden parhaaksi valmentajaksi. Simeone mursi kahden suuren ylivallan ja johdatti Atlético Madridin sensaatiomaiseen liigamestaruuteen. Edellinen oli tullut kaudella 1995-96, jolloin Simeone edusti seuraa pelaajana. Lisäksi Atleti ylsi Simeonen johdolla Mestarien liigan finaaliin.

Simeone voitti äänestyksessä Paco Jémezin ja Ernesto Valverden. Rayo Vallecanoa luotsaava Jémez joutuu taistelemaan hyvin keskinkertaisella materiaalilla. Siitä huolimatta hän suosii proaktiivista pelitapaa, jossa pallonhallinta on keskiössä. Kevään erinomainen putki nosti Rayon putoamiskurimuksesta sijalle 12.

Valverde palautti Athletic Bilbaoon rauhan, joka oli hieman järkkynyt Marcelo Bielsan aikakauden loppuvaiheilla. Viime kaudella Athletic oli erityisen vahva kotonaan. Loistokausi kruunautui neljänteen sijaan, joka takasi pitkän odotuksen jälkeen paikan Mestarien liigaan.

Toimittajan sana

Eihän tässä kategoriassa oikeastaan ollut kuin yksi vaihtoehto. Simeone teki tempun, jota harva uskalsi odottaa. Cholo teki ikuisesta pikkuveljestä tasaväkisen kilpakumppanin. Simeone on tuonut paljon lisää Atletin erikoistilannepelaamiseen, kollektiiviseen puolustamiseen, prässiin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Ennen kaikkea Simeone on tuonut seuraan uskon siitä, että voittaminen on mahdollista ja sen tavoitteleminen sallittua.