Cristiano Ronaldo on valittu viime kauden parhaaksi La Liga -pelaajaksi. Äänestystulos julkistettiin sarjaa hallinnoivan LFP:n pitämässä gaalassa. Samalla Ronaldo valittiin myös parhaaksi hyökkääjäksi. Loukkaantumisesta huolimatta portugalilainen onnistui tekemään 31 maalia 30 ottelussa. Lisäksi hän syötti yhdeksän osumaa.

Ronaldon taakse jäivät Diego Costa ja Carlos Vela. Läpimurtokautensa pelannut Costa sai tililleen 35 ottelua ja viimeisteli 27 maalia. Lisäksi hän päätti kesken kauden edustaa jatkossa Espanjan maajoukkuetta, jonka paidassa hän pelasi Brasilian MM-kisat. Kesällä seurajoukkue vaihtui mestaruuden voittaneesta Atlético Madridista Chelseaan.

Carlos Vela oli merkittävässä roolissa johdattamassa Real Sociedadia viime kauden päätteeksi Eurooppa-liigaan. Meksikolainen viimeisteli 16 maalia ja antoi 12 maalisyöttöä 37 ottelussa. Velan lisäksi vain neljä muuta pelaajaa onnistui tekemään vähintään 10 maalia ja antamaan vähintään 10 maalisyöttöä.

Toimittajan sana

Nyt tullaan filosofisten kysymysten äärelle. Pitääkö tällaisissa valinnoissa verrata pelaajan kautta hänen aiempiin kausiinsa? Pitääkö ottaa huomioon joukkue, jossa pelaaja pelaa? Pitääkö joukkueen saavutukset ottaa huomioon? Nyt kun puhutaan nimenomaan La Ligan palkinnoista, jotenkin parhaan hyökkääjän tittelin olisi suonut Diego Costalle, jonka merkitys Atléticon pelaamiseen oli valtava. Ja mitä tulee kauden parhaan pelaajan palkintoon, Ronaldo oli hyvä valinta, mutta pystin olisi voinut ojentaa jollekin muullekin. Välittömästi tulee mieleen Luka Modric.