Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique oli Clásicon jälkeen sitä mieltä, että Real Madrid ansaitsi voittaa. Real oli ottelussa parempi maalein 3-1.

– Joukkueiden välillä oli liian suuri tasoero. Aloitimme hyvin ja teimme maalin, mutta he loivat paljon paikkoja. Meillä oli yhdessä vaiheessa tilaisuus siirtyä 2-0-johtoon, mutta Real Madrid voitti ansaitusti, Enrique sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Mielestäni meidän ei pidä olla masentuneita. Emme luoneet enää paikkoja, ja se kostautui. He käyttivät virheen hyväkseen, tekivät 3-1-maalin, ja se todella vahingoitti meitä. 2-1:ssä he saivat maalin, joka tappoi meidät. Sen jälkeen ei ollut paljon tehtävissä.

– Tappiot voivat joskus kasvattaa. On tullut hyvin selväksi, että on tasoisiamme joukkueita, tai jopa parempia, kuten näimme tänään (eilen). Meidän on oikaista asioita, koska kehittyä voi vain selkeämpien metodien avulla.

– Häviäminen on osa oppimista. Toivon, että tämä auttaa meitä vähentämään virheitämme. Meidän on puhuttava siitä porukassa. Toivottavasti pääsemme virheiden yli.

Yksi Enriquen yllätyksistä oli se, että hän nimesi Luis Suárezin avauskokoonpanoon.

– En kadu hänen avauspaikkaansa. Hän teki enemmän kuin mitä odotin. Tein vaihdon hänen fyysisen kuntonsa takia. Rehellisesti sanottuna odotin erilaista ottelua, sellaista, jossa olisimme olleet lujempia puolustuksellisesti. On hyvin tärkeää painottaa sitä, koska näimme, mitä se maksoi tänään (eilen).